MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kordon’dan taşkın raporu… ‘Tüm iş yerleri sular altında!’
Ekonomi
26 Kasım 2023 Pazar 10:13

Kordon’dan taşkın raporu… ‘Tüm iş yerleri sular altında!’

Dün gece etkili olan sağanak yağış ve fırtınanın ardından iş yerleri sular altında kalınca Kordon esnafı da isyan etti. Esnaf Ronald Arthur, “Zararımız büyük. Tüm işyerleri sulara teslim oldu. Sandalyeler suda yüzüyor” dedi.

Diren ÇELİK / EGEDESONSÖZ - Dün etkili olan sağanak yağış ve fırtınanın ardından İzmir'de deniz taştı. Kentte, kıyı kesiminde olan pek çok noktayı etkileyen deniz taşması sonrası kıyı boyunu su bastı.Kordon’da bulunan iş yerleri sel suları altında kaldı.

SANDALYELER SUDA YÜZÜYOR
Kordon’da yaşayan ve esnaflık yapan Ronald Arthur, Egedesonsöz’e açıklamalarda bulundu. Esnaf tüm işyerlerinin sular altında kaldığını ifade ederek, “Zararımız büyük. Tüm işyerleri sulara teslim oldu. Sandalyeler suda yüzüyor” dedi.

TEDBİRSİZLİK SÖZ KONUSU
Arthur, açıklamalarının devamında şu ifadelere yer verdi:

Evimizde elektrik, su kesik. Dışarı çıkamıyoruz girişteki sudan yüzerek geçmemiz gerekecek. Arabalarımız da aynı şekilde aşırı yağıştan zarar gördü. Yerel yönetim yağış uyarılarına rağmen önlem almadı. Burada meteorolojinin tüm uyarılarına rağmen bir tedbirsizlik var. Evlerin önüne kum torbası koyabilirlerdi. Ya da Kordon’da suyu denize aktaracak pompalar konulmalıydı” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 
 26 Kasım 2023 Pazar 14:38
Kum torbasiyla mi denizin taşması önleme yapılacaktı?
 VATANDAŞ
 26 Kasım 2023 Pazar 11:32
Bu açıklamayı yapan esnaf kesin troldur,Başkan altyapıya büyük yatırım yaptığını her seferinde söylüyor koskoca başkan bize yalan mı söylüyor?Bence abartılıyor o kadar çok su baskını yoktur,İZSU bütün ekipleriyle seferber olup bir damla su bırakmaz kordonda siz rahat olun,başkandan çok memnunuz kesinlikle tekrar aday olup altyapı yatırımlarına devam etmesini istiyoruz hadi size çavbella...
 Lombak-Sünger depoları dolup taştı mı?
 26 Kasım 2023 Pazar 11:23
İşte bunlar hep sünger su tutma kapasitesini aştığı için oluyor...
 Mahir
 26 Kasım 2023 Pazar 10:44
Deniz taşıyor adam suyu denize boşaltacak pompalardan bahsediyor.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz