MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kredi kartına nakit avans kapandı!
Ekonomi
18 Mayıs 2023 Perşembe 13:15

Kredi kartına nakit avans kapandı!

Bankacılık kaynakları, tüketicilerin nakit avansla ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirterek, “Kredi kartından nakit avans 1,36 faiz oranıyla çekiliyordu. Menkul kıymet zorunluluğuyla birlikte çoğu banka, pazartesi gününden itibaren kredi kartından nakit avansı kapattı” dediler.

Merkez Bankası, 16 Mayıs’ta yayımladığı yeni regülasyonla ihtiyaç kredilerinde menkul kıymet zorunluluğu getirmişti. Bu kapsamda Merkez Bankası, kredi kartı belirli bir limitin üzerinde olanlar için kredi kartı vasıtasıyla yapılan nakit çekim ve kuyum harcamalarının kredi türüne yüzde 30 oranında menkul kıymet tesisine tabi olmasını kararlaştırmıştı.

Bankacılık kaynakları, “Tüketiciler bu nakit avansla ihtiyacını karşılıyordu. Kredi kartından nakit avans çekiyordu. 1,36 faiz oranıyla. Menkul kıymet zorunluluğuyla birlikte çoğu banka, pazartesi gününden itibaren kredi kartından nakit avansı kapattı” dedi.

Sektör temsilcileri, bir ay öncesinde herkesin faiz oranı düşük olduğu için yüzde 1,36’dan kredi kartından nakit avans kullandığını belirterek, söz konusu durumun bankaların zararına bir durum olduğuna işaret etti. Bankacılık sektörüne göre, talep enflasyonu kısılmaya çalışılıyor.(DÜNYA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 izmirli
 18 Mayıs 2023 Perşembe 14:57
BANKALAR BU KADAR KAZANÇLARINA KARŞI HEP AÇLAR BANKALAR AÇ VATANDAŞ NE YAPSIN DURUM ORTADA GEÇİM ÇOK ZOR BANKALAR İÇİN GEÇİM HİÇ ZO DEĞİL ÇOK KOLAY HÜKÜMET DÜZGÜN KANUN ÇIKARMASI GEREKİYOR ÖZEL BANKALAR ÇOK ŞIMARDI
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz