MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kurul’dan geri geldi… Özgener’in planları yeniden Konak’ta!
Ekonomi
30 Mayıs 2023 Salı 09:10

Kurul’dan geri geldi… Özgener’in planları yeniden Konak’ta!

İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’ndan geçemeyen İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener’in de ortağı olduğu Artı Üç Yapı A.Ş’'ye ait Alsancak eski Tekel Fabrikası’nın imar planları yeniden Konak Meclisi’ne geldi.

Metehan UD/ EGEDESONSÖZ - İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener’in ortağı olduğu  Artı Üç Yapı A.Ş’ye ait Konak Alsancak’ta bulunan eski Tekel Fabrikası arazisine ait imar planları ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Geçtiğimiz aylarda Konak Belediyesi Meclisi’nden geçen planlar konumu nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun da onayı sunulmuştu. Ancak planlar Kurul’dan veto yedi:

Kurulun kararı doğrultusunda planlarda değişiklik yapan Şirket yeni planları Konak Belediyesi Meclisi’ne sundu. Yeni binlik planların 1 Haziran günü toplanacak Konak Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısında  İmar Planı Komisyonu’na gönderilmesi bekleniyor. 

Gündem maddesi şu şekilde:

Parsel malikleri vekili tarafından, Mimar Sinan Mahallesi, 1823 ada, 17 parsele ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı önerisi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının 23.05.2023 tarihli ve E.1362881 sayılı yazısı ve eki İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 10.05.2023 tarihli ve 15854 sayılı kararı doğrultusunda yeniden düzenlenerek 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı önerisi talebi hk. (Etüd Proje Md.)

PLAN HAKKINDA
Planlara yönelik açılan davada önemli bir gelişme yaşanmıştı. Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası İzmir şubelerinin açmış olduğu dava sonucu İzmir 5’inci İdaresi Mahkemesi İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 12 Şubat 2021 tarihinde onadığı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği’ni iptal etmişti. Ancak istinafa taşınan yerel mahkemenin kararını Bölge İdare Mahkemesi bozmuştu. Bölge İdare Mahkemesinin kararının ardından Konak Belediyesi’ne başvuran şirket 1/1000 ölçekli imar planlarında da Büyükşehir'in kararına uyumlu değişiklik yapılmasını talep etmişti.

2009 YILINDA SATILMIŞTI
Özgener ile İzmir iş dünyasının önde gelen ailelerinden Gürel ve Alibertiler'in kurduğu Artı Üç Yapı A.Ş., 2009'da ÖİB'ten Alsancak'taki 7 bin 699 metrekarelik eski tütün deposu arsasını 14 milyon 750 bin liraya almıştı. İzmir Büyükşehir Belediyesinin yeni planında yükseklik 8 kata düşürülüp inşaat yoğunluğu da yüzde 20-25 azaltıldı.

Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası İzmir Şubeleri tarafından açılan davalarda, planın yargı kararlarına ve mekânsal planlar yapım yönetmeliğine aykırı bir şekilde onama yapıldığı iddia edilirken, parselin 'ticaret-turizm-konut alanı" olarak belirlenmesinin üst ölçekli plan hükümleriyle uyumsuz olduğu ifade edildi. İzmir 5. İdare Mahkemesinin iptal kararını Artı Üç Yapı A.Ş. Bölge İdare Mahkemesi'nde temyize götürdü. Temyizde İzmir 5. İdare Mahkemesi'nin iptal kararı bozuldu. Kararda, "Yakın çevresinde çok sayıda hastane, okul, dini tesis alanı, resmi tesis alanı, otopark, park ve yeşil alan kullanımları mevcut. İdare mahkemesi kararında hukuki isabet görülmemiştir" denildi. Kararın Danıştay’a taşınması bekleniyor.

KİMLER ORTAK?
Ticaret sicil kayıtlarına göre 2009 yılında kurulan Artıüç Yapı Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi’nin ortakları arasında İzmir Ticaret Odası Başkanı Özgener ile birlikte İzmir Fiat Bayisi Rikardo Aliberti, Ege Endüstri ve Ticaret A.Ş. ortaklarından İlhan Feyzi Gürel, Gürel Grup Yönetim Kurulu Üyesi Mahru Gürel Ağdanlı ile Kütaş-Teekanne Şirketi Genel Müdürü Mehmet Gürel Kapani yer alıyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Serdar yüksel
 30 Mayıs 2023 Salı 15:24
Bu isimler değil chpli isimler olsaydı haber olmazdı Bu adam yeri almış yatırım düşmanı izmirle alakasız tipler itiraz ediyor itirazcilara bakın tip hdp tkp CHP başka itiraz eden çıban başı yok bunlarda itiraz alışkanlığı olmuş heryere her seye
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz