MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kuyumcuların başkanından çağrı: Bugünkü rakamlar yatırım için fırsat!
Ekonomi
7 Haziran 2024 Cuma 08:34

Kuyumcuların başkanından çağrı: Bugünkü rakamlar yatırım için fırsat!

Altında yaklaşık bir ay süren gerilemeyi yatırımcının çok iyi değerlendirdiğini belirten İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Murat Kurtuluş Buyrukçu, “Gram altın 2580 lirayı görmüştü. O seviyeye ne zaman döner bilmiyorum ama çok zaman alacağını sanmıyorum” sözleriyle, yükselişin devam edeceğine vurgu yaptı.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Altın piyasasında bir ara zirve yapan rakamlar, son bir aydır hayli gerilerken hafta başından bu yana yeniden yükselişe geçti. İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Murat Kurtuluş Buyrukçu, her şey zamlanırken altının hala olması gereken yerde olmadığını söyledi.

Başkan Buyrukçu, has altının gramının bir ara 2580 liraya kadar yükseldiğini, yakın bir zamanda yine o seviyeye gelineceğini söyledi.

ALTIN YENİDEN YÜKSELİŞ TRENDİNE GİRDİ
Şu günlerde has altının gramının 2450 lira civarında olduğunu hatırlatan İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Murat Kurtuluş Buyrukçu, “Bir aylık bir sürecin sonunda piyasada gram altın 2500 lirayı zorladı ancak o direnci kıramadı” dedi ve şu değerlendirmelerde bulundu:

“Gram altın 2580 lirayı görmüştü. Her zaman söylenen bir söz vardır bizim sektörde; altın, geldiği yeri unutmaz, diye. Yatırımcının en güvenilir limanı olan altında o rakamlara tekrar gelinecek ancak ne zaman o noktaya gelinir, öngörüde bulunamıyorum. Fakat o sürenin çok fazla olmayacağını söyleyebilirim. Çünkü ekonomik göstergeler, altının yeniden yükseleceğine işaret ediyor. Evet, altın piyasasında fiyatlar uzunca bir süre düşük seyretti. Yatırımcı o süreci çok iyi değerlendirdi ve altına ciddi yatırım yaptı. Bugün çeyrek altın 4150 lira, Ata altını 16.700 lira civarında. Bugünkü rakamlar da yatırımcılar için aslında bir fırsattır.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 3535
 7 Haziran 2024 Cuma 09:14
milleti gaza getirmeyın yeter. insanlar kredi çekip altın dolar alıyorlar .mıllet ne yapacağını bilmez oldu.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz