MENÜ
İzmir
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mahkeme iptal etmişti... Gültepe planları yeniden mecliste!
İnşaat/Emlak
17 Mayıs 2022 Salı 12:02

Mahkeme iptal etmişti... Gültepe planları yeniden mecliste!

İzmir'in kalbi olarak nitelendirilen ve mevcut sınırları içerisinde çok sayıda gecekondu bulunan Konak'ta, Konak Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi dönüşümü hızlandırmak için farklı mahallelerde çalışmalar başlatmıştı. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ise gelinen nokta hakkında değerlendirmelerde bulunurken, Toros ve Gültepe planlarının yeniden meclise geleceğini belirtti.

EGEDESONSÖZ - Konak Belediye Başkanı Abdül Batur İzmir'in devam eden en büyük kentsel dönüşüm projelerinin yer aldığı Konak'ta çalışmaların geldiği nokta ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Yargıya takılan ve mahkeme tarafından yürütmeyi durdurma kararı alınan Toros ve Gültepe planları için çalışmalarını tamamladıklarını dile getiren Batur, "Mahkeme kararlarına göre Toros ve Gültepe için İzmir Büyükşehir Belediyesi ile uzlaştık, kurum görüşlerini aldık. 2 kurumdan cevap gelmedi daha. Rutin işler bitti. Mahkemenin istediği talepleri dile getirdik, yetişirse gelecek ay ancak yetişmezse en geç Temmuz ayı meclisine gelecektir" dedi.

BİRBİRİMİZİ ANLAYAMAZSAK BİZİ KİM ANLAYACAK?
TMMOB'a bağlı meslek odalarını ziyaret ettiğini ve kentsel dönüşüm projelerini görüşeceklerini aktaran Batur, "Ben odalarımız ziyarete başladım. Bu hafta Şehir Plancıları ve Mimarlar Odasına gidip hem hayırlı olsun diyeceğiz hem de neler yapılabilir diyeceğiz... Beştepeler ile ilgili henüz itirazlar geldi. Şimdi harita mühendisleriyle parselasyon planlarını yapacağız. Protokolümüz önümüzdeki hafta imzalayıp odamız ile yapacağız. Çalışmalarımızı zaten odalarımız ile götürüyoruz. Bende Mimarlar Odası üyesiyim. Birbirimizi anlayamazsak bizi kim anlayacak?" diye sordu.

BELEDİYE 1 VERİYORSA VATANDAŞ 2 İSTİYOR
Konak sınırları içerisinde yapılması planlanan diğer kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında da bilgi veren Batur, "Ballıkuyu ile ilgili İBB'nin bir çalışması var. Benim edindiğim bilgi, var olan hisseler ile belediyenin vereceği hisseler arasında bir uzlaşı yok. Belediye 1 veriyorsa vatandaş 2 istiyor. Uzlaşı olmadığı için bu noktaya gelmiş durum. Tahmin ediyorum yakın zamanda süreç tamamlanacaktır. Ege Mahallesi'ni de büyükşehir yürütüyor" ifadelerini kullandı.

YILLARDIR BEKLEYEN BİR SÜREÇ BURASI
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in müjdesini verdiği ve EXPO 2026 için Yeşildere'de uygulanacak olan projeyi desteklediğini belirten Batur, "Gayet güzel bir fikir. Çünkü o bölgenin gelişmesi için bir itici güç lazımdı. EXPO'da bu. 2025 yılına kadar bitecek proje. Belediyeye çok büyük mali güç veriyor... 550 milyonluk bir kamulaştırma çıkacak. Yıllardır bekleyen bir süreç burası. Bu bölgenin yeniden ayağa kalkması, görüntü kirliliğinin ortadan kalkması için mantıklı bir proje" dedi.

KULLANILMAZ DİYENİN YANLIŞ BİLGİSİ VAR!
TCDD ile Büyükşehir Belediyesi arasında tartışmalara neden olan Lale Mahallesi ve Katip Çelebi Üniversitesi durağı hakkındaki eleştirilere yanıt veren Batur, "Bir an önce uzlaşmaları lazım. Laleli Gürçeşme Durağı çok önemli. 20 mahalleyi etkileyen bir alan. Sırtlardaki tüm mahalleler oradan binebilecek. Kim kullanılmaz diyorsa yanlış bilgisi var. 2,3 kilometrelik alan içinde durak yok. Bunun incelemesi zaten İBB tarafından yapıldı. Katip Çelebi ile burası çok farklı. İkisinin birden ihaleye çıkılması zorunluluğu yok ki" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz