MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Manisa'da aday başvurusu krizi... Elektrik kesintisi iddiası!
Ege
21 Şubat 2024 Çarşamba 09:18

Manisa'da aday başvurusu krizi... Elektrik kesintisi iddiası!

Özgür Özel'in memleketi olan Manisa’nın Saruhanlı ilçesinin CHP’li Belediye Başkanı ve adayı Zeki Bilgin’in adaylık başvurusu ve meclis üyeliği listesi, 8 dakika gecikince ilçe seçim kurulu tarafından reddedildi. CHP heyeti listenin geç verilmesinin ilçedeki elektrik kesintisinden kaynaklandığını ileri sürerek itiraz etti. İtirazların sürdüğü ilçede, bugün toplanacak ilçe seçim kurulunun kesin kararı vermesi bekleniliyor.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 31 Mart’ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri’ne ilişkin hazırlanan seçim takvimine göre, siyasi partilerin aday listelerini vermesi için gereken süre bugün tüm yurtta olduğu gibi Manisa’da da dün saat 17.00 itibarıyla tamamlandı.

Manisa'da Saruhanlı ilçesinin CHP’li Belediye Başkanı ve başkan adayı Zeki Bilgin’in adaylık başvurusu ve meclis üyeliği listesi başvurularını saat 17.00’ye kadar ilçe seçim kuruluna sunması gerekirken, 8 dakika gecikmeyle 17.08’de sundu. CHP’li belediye başkanı Bilgin’in adaylık başvurusu ve meclis üyeliği listesi YSK sistemine geç girilmesi sebebiyle kabul edilmedi.

Liste ilçe seçim kurulu tarafından reddedilirken, CHP heyeti listenin geç verilmesinin ilçedeki elektrik kesintisinden kaynaklandığını ileri sürerek itiraz etti. Bugün toplanacak olan ilçe seçim kurulunun, CHP’nin seçime girip giremeyeceğine yönelik kararı vereceği öğrenildi. (DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Yemiyor, haberiniz olsun
 21 Şubat 2024 Çarşamba 12:07
Oyum bu kez diye başlayanların alayı trol.
 oyum bu kez Hamza dag a
 21 Şubat 2024 Çarşamba 11:19
zaten cumhur kazanacak boşuna yorma kendini, izmirde de sileceğiz chp yi inşallah, chp nin belediye hizmeti falan verdiği yok, artık izmir bu kez Hamza beye şans vermelidir, yazık izmir yıllardır doğru düzgün belediye hizmeti alamıyor, kentsel dönüşüm vs çok geride.
 komikaze
 21 Şubat 2024 Çarşamba 10:13
trafoya kedimi girmiş yoksa
 İzmirli
 21 Şubat 2024 Çarşamba 09:55
Diğer partiler zamanında verdiyse, gecikmeyi kabul etmeyeceksin !
 Manisalı
 21 Şubat 2024 Çarşamba 09:51
Delege seçimlerinde seçilemeyen genel başkan olan bir partide bu tür işlerin olması doğaldır bizler saflar bilmiyoruz ya da seçmesini bilmiyoruz CHP genel merkez yöneticileri her şeyi biliyor görüyor atıyor...
 seferiss
 21 Şubat 2024 Çarşamba 09:04
Gerçekten anlayamıyorum bu vaziyetleri Üniversite sınavı olur aylar öncesinden günü saati bellidir yurdum gençleri sınava son saat son dakika girmeye çalışırlar ha keza YSK aday evrakları son teslim günü ve saati gene aylar öncesinden bellidir bu sefer de anlı şanlı (tırnak içinde :))siyasi parti temsilcileri aynı tongaya düşmekte bir beis görmezler bu toprakların insanının zaman algısı gerçekten hayrete düşürüyor beni , yazık..
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz