MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Memurlara enflasyon farkı ödemesi
Ekonomi
7 Aralık 2021 Salı 09:47

Memurlara enflasyon farkı ödemesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, memurlara enflasyon üzerinde fark ödemesi yönünde ek protokol yapılacağını, düzenlemenin tüm kamu personelini kapsayacağını bildirdi. Fark ödemelerinin ocakta maaşlara yansıması bekleniyor.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 4 milyon memur ve 2 milyon memur emeklisinin 2022 ve 2023'teki mali ve sosyal haklarını belirleyen 6. dönem toplu sözleşme görüşmelerinde, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yüzde 30-35 arası değişen oranlar ile enflasyon farklarından oluşan zam yapıldığı, 3600 ek gösterge meselesi düzenlemesinin de sözleşme maddesi haline getirildiği hatırlatıldı.

SADECE DOKTORA DEĞİL
Açıklamada, "Yetkili konfederasyon ve sendikalarımızla görüşme sonucu kamu çalışanlarımızın alım gücünü yükseltmek için toplu sözleşmemizde yer alan enflasyon farkını da dikkate alarak bir sosyal koruma çalışmasını kapsamlı hale getirmeyi ek protokol olarak değerlendireceğiz. Çalışma, sadece doktorları değil bütün sağlık personelini gözeten, tüm kamu personelimizi kapsayacak şekilde enflasyon farkının üzerinde bir sosyal refah düzenlemesi olarak yapılacak" denildi.

3600 İÇİN KOMİSYON
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’le görüşmesinin ardından açıklama yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ek protokol ile kamu görevlilerinin alım gücünün yükseltilmesi beklentisini Bilgin ile paylaştıklarını ifade ederek, “Sözleşmeye bir ek protokol olarak tüm kamu görevlilerini içerisine alacak şekilde bir düzenleme gerektiğini dile getirmiştik. Şimdi de Çalışma Bakanı Vedat Bilgin ile konuyu tekrar görüştük. Bunun için de ocak ayındaki maaşlara yansıyacak şekilde ek protokol yapma konusunda bir mutabakat sağladığımızı söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.

Yalçın, 3600 ek gösterge konusunda da “3600 ek gösterge ve ek göstergeler konusunu asgari ücret belli olduktan hemen sonra Çalışma Bakanlığı ile gündeme alıyoruz. Komisyonu toplayarak çalışmaya başlıyoruz. Bu konuda bir mutabakat sağladık” diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 SOKAK
 7 Aralık 2021 Salı 11:24
Yuvarlak ve kamu çalışanlarının duygularıyla alay edilen tarzda söylemler... Ucu açık ve net olamayan bir format. Kamu çalışanlarını kendilerine beklenti ve yalvarırcasına bakmalarını uman yaklaşım... Yapılan-yapılmak istenen iyileştirme nedir? Neden açık ve seçik olarak paylaşılmıyor? Seçim yatırımına odaklı söylem ve yaklaşımlardır bunlar. NOKTA
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz