MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Merkel üst üste 5.kez en güçlü!
Dünyadan
27 Mayıs 2015 Çarşamba 01:54

Merkel üst üste 5.kez en güçlü!

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Forbes dergisi tarafından hazırlanan 'dünyanın en güçlü kadını' sıralamasında ilk sıraya yerleşti. Merkel üst üste 5'inci kez listenin ilk sırasında yer aldı.
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Forbes dergisi tarafından bir kez daha dünyanın en güçlü kadını seçildi. Merkel son 12 yıl içerisinde, dünyanın en güçlü kadınları sıralamasında on kez ilk 10 arasında yer alırken, son 5 yıldır üst üste beşinci kez listenin en üst sırasına yerleşmeyi başardı.
 
CLINTON İKİNCİ, GATES ÜÇÜNCÜ
Listede Merkel´in ardından, ABD Dışişleri eski Bakanı ve Demokrat Parti Başkan adaylarından Hillary Clinton listenin ikinci sırasında yer aldı. Stern Online´ın bildirdiğine göre, dünyanın en güçlü kadınları sıralamasında Bill Gates´in eşi Melinda Gates üçüncü, ABD Merkez Bankası Başkanı Janet Yellen dördüncü, Otomobil devi General Motors´un Başkanı Mary Barra beşinci, Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde altıncı, Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff yedinci oldu. Listede sekizinci sırada Facebook yöneticisi Sheryl Sandberg, dokuzuncu sırada YouTube yöneticisi Susan Wojcicki ve onuncu sırada ise ABD First Lady´si Michelle Obama yer aldı.
 
TEK TÜRK GÜLER SABANCI
Forbes´un 'Dünyanın En Güçlü 100 Kadını´ listesindeki tek Türk yine Güler Sabancı oldu. Sabancı listeye 70'inci sıradan girdi. Güler Sabancı geçen yıl 60'ıncı sırada yer almıştı. (dha)
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz