MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Muğla'da 20 plaj engelliler için düzenlendi
Ege
27 Temmuz 2021 Salı 22:50

Muğla'da 20 plaj engelliler için düzenlendi

Muğla Büyükşehir Belediyesince kentin 7 ilçesindeki 20 plajda engellilerin denize girmesini kolaylaştıran düzenleme yapıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Muğla'da, Büyükşehir Belediyesi engelli vatandaşların denize girebilmesi için 2016'da "Engelsiz Plajlar" projesi başlattı.

Proje kapsamında, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 7 ilçede 20 engelsiz plaj oluşturuldu.

Plajlarda, engellilerin rahatlıkla denize girebilmeleri için özel dizayn edilen engelli rampaları ve zaman geçirebilmeleri için şezlonglar yerleştirildi. Ayrıca plajlara gitmek için talepte bulunan engelli vatandaşlar belediye ekiplerince evlerinden alınarak denize götürülüyor.

Engelsiz plajda denize giren Necmi Öztan, suya girme konusunda çekinceleri olduğunu projeyle denize girebildiği için çok mutlu olduğunu söyledi.

Birkan Özkalır ise uygulamanın kendileri için çok değerli olduğunu ifade etti. Denize girerek tecrübe kazandığını ve cesaretlendiğini belirten Özkalır, "Bundan sonra gelip rahatlıkla denize girebileceğimiz yer oldu. Engelliler olarak engelsiz bir dünya istiyoruz." ifadelerini kullandı. (AA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz