MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Narlıdere'de kapasite artışı hamlesi!
Yerel Yönetimler
7 Şubat 2024 Çarşamba 11:04

Narlıdere'de kapasite artışı hamlesi!

Kentteki nüfus artışları sonrası arıtma tesislerindeki kapasitelerde artışı gitmeye karar alan İZSU, bu kapsamda Narlıdere ilçesi sınırları içerisinde bulunan Güneybatı İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na kapasite artışı başvurusunda bulundu

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Türkiye'de  Atıksu Arıtma Tesisleri sayısı olarak lider konumda olan İzmir’de, nüfusun artması ile birlikte kapasite artışı ihtiyacı doğmuş durumda.

Bu kapsamda düğmeye basan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Arıtma Tesisi’nin 4’üncü faz çalışmaları için düğmeye basarken bu kez de Narlıdere’de yer alan tesisler için çalışma başlatma kararı aldı.

Narlıdere Kışlası’nın hemen yanında yer alan Güneybatı İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi 2002 yılında işleme alınırken mevcut günlük arıtma  kapasitesi 21 bin 600 metreküp durumunda.

Bu kapsamda bölge nüfusunun artması ve 2045 yılında bölge nüfusunun 253 bin 16 kişi olmasının beklemesi,2060 yılında ise 312 bin 507 kişinin olması beklenmesi nedeniyle kademeli olarak tesiste kapasite artışına gitme kararı aldı.

KAPASİTE YAKLAŞIK 3 KAT ARTACAK
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na ÇED başvurusunda bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZSU, bu kapsamda 2045 yılı için kapasiteyi günlük 58 bin 447 metreküp, 2060 yılı için ise günlük 72 bin 189 metreküpe çıkarma kararı aldı.

Proje kapsamında ayrıca teknoloji dönüşümüne de gidilerek mevcut tesise 3 adet Membran Biyo-Reaktörler (MBR) eklenmesine ve mevcut tesiste yer alan 2 adet son çökeltim havuzunun ise sökülerek kaldırılmasına karar verildiği de raporda belirtildi.

Projenin toplam maliyetinin ise  475 milyon 678 bin 904 bin TL…

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz