MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
O isim AK Parti’ye mi geçiyor? ‘Üç yerden teklif aldım’
Politika
16 Ağustos 2022 Salı 08:39

O isim AK Parti’ye mi geçiyor? ‘Üç yerden teklif aldım’

Menderes Belediyesi’nde Başkan Yardımcısı iken “başkanvekili” seçiminde aday gösterilmeyince partiden istifa edip bağımsız meclis üyesi olarak siyasi hayatına devam eden Mustafa Akın, AK Parti’ye geçeceği konusundaki iddialara cevap verdi: “Üç partiden teklif aldım. Bunların arasında AK Parti de var. Kararımı, Cumhurbaşkanı adayları belli olunca vereceğim”

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın, rüşvet ve ihaleye fesat karıştırmak gibi suçlamalar sonrası İçişleri Bakanlığı tarafından geçici olarak görevden uzaklaştırılmıştı. Kayalar’ın başkan yardımcısı olarak görevlendirdiği Mustafa Akın, “Başkanvekili” seçiminde kendisinin aday gösterilmemesine tepki gösterip partiden istifa etmiş, bağımsız meclis üyesi olarak devam etme kararı almıştı. İki eski dost, birbirlerine adeta düşman olurken, Mustafa Akın’ın geçtiğimiz günlerde AK Partili eski Belediye Başkanı Bülent Soylu ve AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Artcı ile yan yana aynı fotoğraf karesinde yer alması, “Acaba AK Parti’ye mi geçiyor?” sorusunu gündeme taşıdı.

BÜLENT SOYLU VE SÜLEYMAN ARTCI İLE AYNI KAREDE
Siyasi yaşamına Bağımsız Meclis Üyesi sıfatıyla devam eden Mustafa Akın, Bülent Soylu, Süleyman Artcı, muhtarlar ve üç dönem belediye başkanlığı yapan CHP’li Ergun Özgün ile muhtarların yer aldığı fotoğraf karesinde bulundu. Sosyal medyada çok konuşulan bu fotoğraftan “Mustafa Akın, AK Parti’ye mi geçiyor?” mesajı çıkaranlar olunca, bu iddiayı Akın’a sorduk.

Akın, Egedesonsöz’e bu konudaki düşüncelerini anlattı:

ÜSTÜ KAPALI DA OLSA AK PARTİ’DEN TEKLİF ALDIM
“Cemevi’nin aşure etkinliğinde birlikte olduğumuz doğrudur. Ben onlardan 30 dakika kadar önce o masaya oturmuştum, benden sonra geldiler. Benim oturduğum masaya oturmayın mı diyecektim? O masada siyaset hiç konuşulmadı. AK Parti’ye geçeceğim iddialarına gelince. Üstü kapalı da olsa AK Parti’den teklif aldım. Ayrıca iki partiden daha teklif geldi ama o partilerin isimlerini vermek istemiyorum. Şu anda bağımsız aday olarak siyasi yaşamımı sürdürüyorum. Daha önce size de söylediğim gibi, benim için sağlam, kişilikli insanlar önemli; tıpkı CHP İlçe Başkanı Ahmet İşler gibi. Onun gibi insanları görürsem, gideceğim AK Parti de olabilir, diğer partilerden biri de olabilir. Buna ne zaman karar vereceğime gelince… Cumhurbaşkanı adayları belli olduğunda! Şimdilik bağımsız meclis üyesiyim”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Partili
 17 Ağustos 2022 Çarşamba 01:52
Görev verilmediği zaman partiyi terk etmek de ne demek.Gerçekten partili olsa mücadeleye devam ederdi... Derleme toplamalarla bu kadar oluyor işte.
 Alo
 16 Ağustos 2022 Salı 23:25
Son şansın senin için kaç kişi chp oy verdik, akepe ye geçince kaç kişi gül hatırın için oy verecek
 Mahir
 16 Ağustos 2022 Salı 16:19
Bu kişi Iyi parti kontenjanından mı CHP li meclis üyesi oldu? Menemen'de bu tip kişiler yüzünden belediye başkanlığı AKP 'ye geçti.
 DÜZGÜN
 16 Ağustos 2022 Salı 12:41
Düzgün insanların arkasında dururum diyor. bu söylem niçin zorunuza gitti anlamadım. herhalde yazıyı okumadan yorumladınız
 Vatandaş
 16 Ağustos 2022 Salı 12:31
Sayın yorum yapanlar,burdaki yorumlar bir çok partinin çalışma biçimine hataların düzelmesi için ışık tutacak durumdadır,malesef bu olumlu ya da olumsuz fikir beyan yorumları çok az partili tarafından okunup izleniyor,ama bir çok parti üst kurulları tarafından dikkate alınmadığı kesin özellikle belediyeler ile ilgili yorumları okusalar çeki düzen verirler ama malesef okunmuyor dikkate alınmıyor sadece tıpış tıpış oy veriniz baharın gelmesini bekleyin diyorlar,artık bu konuda çok yazıp çizmeye gerek yoktur düğün bizim oyna kızım taktiği kesintisiz devam ediyor...
 Gerçekler
 16 Ağustos 2022 Salı 11:59
Benimde hoşuma gitti,çünkü gerçekten bulunmaz hint kumaşı... sadece tanıyanlar bilir gerisi boş konuşur
 SOKAK
 16 Ağustos 2022 Salı 11:09
Şu "Bulunmaz Hint Kumaşı" tabiri hakikaten hoşuma gitti.
 *aliaga*
 16 Ağustos 2022 Salı 11:00
herkes işine nasıl geliyorsa öyle yorumlamış :) C.başkanlığı adayları belli olunca kararımı vereceğim diyor. Partiye kızmakta herkes haklı, çünkü makam koltuğu hak edene verilmedi ve bunu bütün menderes halkı da onaylıyor.
 izmirli
 16 Ağustos 2022 Salı 09:58
Bütün bunların sorumlusu İL ve İLÇE BAŞKANLARI ve GENEL BAŞKANdır. İzmiri çökertiniz.
 Menderesli
 16 Ağustos 2022 Salı 09:57
Çok yazık nebeklenir seçimden önce partiye üye ol Meclis üyesi ol Bld Bşk Yrd ol oda yetmesin pes vallahide billahide pes
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz