MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Oteller doldu… Boş pansiyon bile kalmadı
Turizm
18 Temmuz 2021 Pazar 09:57

Oteller doldu… Boş pansiyon bile kalmadı

Çeşme, Seferihisar, Foça, Özdere, Karaburun gibi yerlerde bayram öncesi otellerin doluluk oranı yüzde 100'e çıkarken, fiyatlar da katlandı. Otelde bir kişilik geceleme en düşük 1000 lira olarak görülürken, butik otel ve pansiyonlarda bir günlük konaklama 1500 liraya kadar yükseldi. Tatilciler, bu fahiş fiyat artışlarından şikayetçi.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Yaklaşık 1,5 yıldır pandemi nedeniyle doğru düzgün tatil yapamayan vatandaşlar, dokuz günlük Kurban Bayramı tatilinde sayfiye şehirlerine akın edecek. Turistik şehirlerdeki otellerin artık yeni rezervasyon alamadığı, doluluğun yüzde 100'e ulaştığı, ikinci seçenek olarak sunulan pansiyonlarda bir oda bilmenin dahi zorlaştığı görülüyor. Otel ve pansiyonların tamamına yakının 26 Ağustos'a kadar dolu olduğu öğrenildi.

1500 LİRAYA ODA KAHVALTI

Yarımadada otellerin bayram tarifeleri dudak uçuklatıyor. Çeşme'de en ucuz otelin geceliği kişi başı 1000 lirayı bulurken, bol yıldızlı otellerde bu rakamın 3-5 kat arttığı konuşuluyor. Otellerde yer bulamayan tatilciler, dolayısıyla pansiyonlara yöneliyor.  Karaburunlu pansiyon işletmecilerinden Ergin Ayvaz, iki kişilik oda kahvaltı fiyatının 750 lira ila 1000 lira arasında değiştiğini söyledi. Seferihisar Sığacık'ta hafta içinde 350-400 lira olan pansiyon ücretinin, bazı işletmelerde 1500 liraya kadar yükseldiği konuşuluyor. Seferihisarlı  bir pansiyon işletmecisi, bu fahiş artışın tatilcileri Sığacık'tan soğutma riski taşıdığına dikkat çekti. Özdere, Gümüldür, Ürkmez tarafındaki pansiyonların oda fiyatları da iki kişi oda kahvaltı tarifesi 300-400 lira aralığındayken, 650 bin liraya çıktığı öğrenildi.

BUNUN ADI FIRSATÇILIKTIR

Ekonomik, bütçelerine uygun bir tatil yapabilmek için pansiyonları tercih eden vatandaşlar, bayram nedeniyle artan oda fiyatlarına isyan etti. "Bunun adı, fırsatçılıktır" diyen tatilciler, tepkilerini şu sözlerle dile getirdi:

"Pandemi nedeniyle iş yapamayan otel ve pansiyon işletmecileri, o günlerin acısını bizden çıkarmaya kalkıyor. Bunun kabul edilebilir bir yanı yok. Böyle bir fiyat uygulaması varken orta gelirlilerin tatil yapma imkanı sıfırlanır, sadece parası olan tatil yapabilir. Tatil, yeme içme gibi bir ihtiyaç. Önemli bir kesim, böylesine önemli ihtiyacını maalesef karşılayamayacak."

DEMİR: BU FİYATLAR, AĞUSTOS SONUNA KADAR KALICI GÖRÜNÜYOR

Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir, arz-talep nedeniyle rakamların yükseldiğine dikkat çekerek şu değerlendirmede bulundu:

"Pandemi, fiyat istikrarını bozdu. Bakınca da geçmişteki kayıpları telafi etmek için esnaf ve otelcilere fiyatlara biraz dokundu. Maliyetler çok yüksek. O kadar yüksek ki, personel bulmak bile zorlaştı. Hizmet sektörü zorlaştı. Böyle kalmayacaktır bu fiyatlar. Talep arttıkça, fiyatlar da artacaktır. Devletin, iş gücü desteği vermesi lazım. Girdilerde stabil olması lazım. Her gün bir şeye zam geliyor. Eskiden bir şeye zam geldi mi, gazetelere haber olurdu. Şimdi ne zam konuşuluyor, ne yaşadığımız zorluklar... 20 liraya kayısı, 15 liraya kiraz, 8 liraya domates, 90 liraya peynir alıyoruz. Şu andaki otel ve pansiyon fiyatları, ağustos sonuna kadar devam eder gibi görünüyor. Çünkü doluluk çok yüksek. Aylardır dilimden düşürmediğim bir söz vardı; erken rezervasyon yaptırın, şeklinde. Erken rezervasyon yaptıranlar, yarı fiyatına tatil almış oldu. Son dakikaya kalanlar, maalesef çok para ödemek zorunda kaldı. "

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Tayyar ÖNDER
 18 Temmuz 2021 Pazar 14:23
Açız... Aç...!!!
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz