MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Özgür Özel: 1 yıl sonra Menemen adayını duyuracağız!
Politika
8 Haziran 2024 Cumartesi 14:39

Özgür Özel: 1 yıl sonra Menemen adayını duyuracağız!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir’de katıldığı programda konuştu. Özel, "12 genç aday gösterdik, İzmirliler 11’ini seçti. Seçilemeyen arkadaşımız –Aliağa adayı Çağdaş Güç- kıl payı kaybetti. Menemen’de kadın adayımızın –Deniz Karakurt- karşısında devlet gücünü kullanan kayyum vardı. Seçim öncesi satılan mallar seçim bütçesine harcandı. 1 yıl sonra Menemen adayını ilan edip çalıştıracağız. Ben de özel olarak Menemen’e geleceğim. Bir sonraki seçimde 30 belediye ve büyükşehiri kazanacağız" dedi.

Ozan EKİZ/EGEDESONSÖZ- CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir’de katıldığı programda konuştu.

Özel konuşmasında İzmir’de yerel seçimde kaybedilen Menemen’i ve Aliağa’yı geri almaya kararlı olduklarını söyledi. Özel, Menemen adayını 1 yıl sonra duyuracaklarını ve seçim çalışmalarına şimdiden başlayacaklarını belirtti.

Özel ayrıca İzmir’deki seçim sonuçları ile ilgili özeleştiri yaptıklarını da ifade etti.

Özel’in açıklamalarından satır başları şöyle:

İzmir bu seçimlerde 31 başkandan 29’unu seçti. AK Parti seçim öncesinde kendisi açısından İzmir seçimine çok önem atfetti. Maddi yönü büyük kampanya yaptılar. Algı yaratmaya çalıştılar. İzmir’deki çok takip edilen takip edilen sosyal medya hesapları başta olmak üzere çok ciddi kampanya yaptılar. Onların kampanya bütçesiyle rakip olamazdık. Bizim kampanyamız CHP’nin, cumhuriyetin amiral gemisi olmamanın, cumhuriyete sancak gemisi olmanın sorumluğunu taşıyordu. Bu sorumlulukla çalıştık ve aylarca inanamayacakları sonucu aldık. İzmirliler burada İzmir’i CHP’yi, cumhuriyeti tartıştırmadılar.

MENEMEN ADAYINI AÇIKLAYACAĞIZ
Yerel seçimde İzmir’de tüm tarih boyunca tüm partilerden 6 kadının belediye başkanlığı yaptığı dönemde 9 kadın aday gösterdik, 8’i seçildi. 12 genç aday gösterdik, İzmirliler 11’ini seçti. Seçilemeyen arkadaşımız –Aliağa adayı Çağdaş Güç- kıl payı kaybetti. Menemen’de kadın adayımızın –Deniz Karakurt- karşısında devlet gücünü kullanan kayyum vardı. Seçim öncesi satılan mallar seçim bütçesine harcandı. 1 yıl sonra Menemen adayını ilan edip çalıştıracağız. Ben de özel olarak Menemen’e geleceğim. Bir sonraki seçimde 30 belediye ve büyükşehiri kazanacağız. Zaten buna çok yakınız. İzmir’deki başarı güçlü örgüt yapımızla genel kampanyanın ruhuna uygun adaylarla yürümemizle sağlandı.

KENDİ İÇİMİZDE ÖZELEŞTİRİ YAPIYORUZ
İzmir’de kendi içimizde özeleştiri de yapıyoruz. Manisa’da yüzde 60 alınırken İzmir’deki oy oranını konuşuyoruz. Doğru bir strateji ile belediyeleri kazandık ama İzmir’in oy oranları çok daha büyük rakamlara ulaşabilirdi. Sonuçta yetki artık Cemil Tugay’da, 28 başkan da… Onlardan sadece kentte güzel işler yapmalarını beklemiyoruz. İzmir’in yüksek beklentilerine en iyi derecede yanıt verilmeliler. Belediye başkanlarına bakarken vatandaşlar ‘bunlar Türkiye’ye yönetmeye hazır mı?’ diyecektir. Seçmen Tugay’ın cebine bir anahtar sıkıştırdı. O anahtar, iyi, doğru dürüst bir yönetimin sonucunda en geç 4 yıl sonunda Ata’nın partisini iktidara gelmesinin anahtarıdır. Kendileri bu bilinçle çalışacaklar, bütün gücümüzle destekleyeceğiz.

SODEMSEN ve SODEM ile belediyelerimizde denetimi yürütüyoruz. Çok iyi isimler var, farklılıkları göreceksiniz. CHP baştan aşağı kurumsal bir reform geçirdi. Birkaç ay içinde daha fazla fark edilecek. Bize oy veren gençler pişman olmayacak.

BİZE OY VERDİLER DİYE SORUŞTURMA AÇTILAR
31 Mart'ta kazandığımız bir siyasi başarı var ama bir zaferden çok sorumluluk olarak görüyoruz. Kimseyi itmeden yöneteceğiz Belediyeler Birliği seçimleri çok önemli örnekler. AKP çoğunluğu sağlayıp yönetim yapıyor. Biz Belediyeler Birliği seçiminde diğer 7 partiye görev teklif ettik. Cumhur ittifakı karşımıza aday çıkardı. Biliyorsunuz Yeniden Refah şu an Cumhur İttifakında değil ve Belediyeler Birliği Seçimleri’nde yanımızda yer aldı. Gelecekte ne olur bilinmez. Biz AKP ve MHP'ye koltuk teklif ettik. AKP’liler bize oy verdi diye parti içi soruşturma açtılar. Biz bir partinin her şeyi yapmasını doğru bulmuyoruz, partimizden olmayan diğer belediyelere de destek vermeye devam edeceğiz. Bundan sonra da bu yaklaşımımız devam edecek.

İZMİR'DE YENİ NESİL BİR BELEDİYECİLİK BAŞLATTIK
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ise "Bize sağladığınız özel destek için, önemli katkılar verdiniz bu süreçte tekrardan yürekten teşekkür ediyoruz. Zaferimizin mimarı olarak, bu zaferin en önemli pay sahibi olarak sizleri her zaman dinlemeye ve sizin önderliğinizde çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. İzmir'de yeni nesil belediyecilik anlayışıyla güzel bir dönem başlattık. 2 aydır yeniden yapılanma ve yenilikçi uygulamaları belediyeye taşıdığımız bir dönem yaşıyoruz. Zaman zaman sizlere de bununla ilgili bilgiler iletiyoruz. Ege Bölgesi'nde bu dönem dayanışma içerisinde birlik ve beraberlik içerisinde çalışacağımıza yürekten inanıyorum. Bu güzel ekibin bir üyesi olmak bizim için bir onur" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Hani
 9 Haziran 2024 Pazar 11:09
Hani herkes mal beyanında bulunacaktı ,KARŞIYAKADAKİ LEŞ KARGALARI niye açıklamadılar sizi kandırmasınlar defolular çoğunlukda
 Buca
 9 Haziran 2024 Pazar 10:03
Gaziemir Li arkadaş aynı olaylar Buca ilçesinde var Buca ilçe başkanı çağdaş bey eşini kardeşini yeğenlerini hepsini belediyeye yerleştirmiş ha bide kendisi belediyeden maaş alıyor ama bunlara sorsan senden benden daha çok partili
 Iz
 9 Haziran 2024 Pazar 09:37
Sayin Özel CHP nin oyu senin seçtiğin belediye başkan adayların sebebi ile İZMİRde düştü, sen bu aday seçimini sana hangi kurulun yaptırdı, İzmirin CHP ye güveni neden düştü konusunu iyice bir analiz etmen gerekiyor. İzmiri almadan CHP nin iktidara gelmesi mümkün diyil.
 İsmail öz
 9 Haziran 2024 Pazar 09:18
CHP gaziemirliye cevap yazdıklarına aynen katılıyorum
 İZMİRLİ
 9 Haziran 2024 Pazar 08:57
ne kadar garip bir durum geçen sene bu zamanler mikrofon bile vermediğin adamın yanında el pençe divan oturmak...
 CHP Gaziemir
 9 Haziran 2024 Pazar 08:32
Sayın Özgür özel bir daha ki dönemde emin olun ki bu oy oranı da da dibe düşer nedeni mi ben Gaziemir nezdinde konuşayım Gaziemir de bir ilçe başkanı Allah kimsenin başına vermesin Gaziemir de yaşayan tüm yeğenlerini eşleriyle birlikte belediyelere işe sokmuş o yetmezmiş gibi farklı ilerde yaşayan yeğenlerini de dahi çağırıp belediyelerde iş sokuyor bu söylemime yalan diyen bir baba yiğit var ise gelsin gerek Gaziemir de gerek Büyükşehir belediyesinde kaçtane yeğeni ve eşleri çalışıyor birlikte tek tek gezip gözterelim yıllardır bu partiye emek verdim ben işsizim ama afyonlu yeğenler ve eşleri belediyede çalışıyor benim gibi bir sürü genç var peki bir daha oy verirmiyiz asla vermeyiz
 erdal
 9 Haziran 2024 Pazar 00:32
şenolu yerin dibine sokmuş. ben olsam kahrolurum. keza cemile de fena kondurmuş.il başkanı topal ördektir.
 Vatandaş
 8 Haziran 2024 Cumartesi 22:16
YATACAK YERİN YOK ÖZGÜR BEY ; KARŞIYA BELEDİYE BAŞKANI DÖNEMİMDE 3 KATRİLYONLUK BORÇ BIRAKAN KİŞİYİ TUTTUN BÜYÜKŞEHİRİN BAŞINA " YAPAY ZEKAYA " SORARAK İZMİR BÜYÜKŞEHİR BAŞKANI YAPTIN! SANA KARŞI YEKTEN KILIÇDAROĞLUNA DESTEK VEREN BRÜTÜS İL BAŞKANI HÂLEN DAHA GÖREVDE VE O KOLTUĞU İŞGAL ETMEYE DEVAM EDİYOR! BELEDİYELER MAAŞLARI ÖDEYEMEZ HALDE NE DİYİN AKIL FİKİR DİLİYORUM SİZLERE... SADECE AKIL!
 Burak
 8 Haziran 2024 Cumartesi 17:24
Tamam kazandınız da o günden bu güne İstanbul Adana Ankara ve İzmir de dahil ne iş yaptınız?Geçmişte de zaten bir iş yapmadınız! Size oy veren sürüler nasıl yanıldıklarını çok iyi anladılar.
 Partili
 8 Haziran 2024 Cumartesi 17:19
İnşallah özeleştiriyi önce partili üyeleri üzerinden yapıyorlardır. Biat ve itaat etmeyenleri uzaklaştırıp yok saymalarının cevaplarını ilçe örgütlerine sorsunlar ilçe örgütleri çiftlik gibi oldu.... istedikleri gibi cirit atıyorlar . Oradan ahkam kesmeyle olmuyor o işler ziyaret ziyaret iş güç disiplin yok toplan toplan dağıl... üyeleri dikkate alan yok ne denetliyorsunuz nede disipline edebiliyorsunuz yıllardır süren bu sıkıntı ve şikayetleri deve kuşu gibi gôrmezden geliyorsunuz. Belki ülke çapında başarınız var buna tam destek diyorum fakat parti içinde üyelerinizin çoğu mutsuz ve örgütlerine kırgın
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz