MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Pazarın ateşi söndü!
Ekonomi
18 Mayıs 2022 Çarşamba 09:18

Pazarın ateşi söndü!

Aşırı pahalılığı nedeniyle bir ay önce yanına yaklaşılmayan biber, kabak, salatalık ve marul, şimdiki fiyatlarıyla vatandaşın yüzüne gülümsüyor. Salatalık ve kabağın kilosu 5, marulun tanesi 5 liraya kadar düştü. 45 liraya kadar yükselen sivri biber, 15 liraya geriledi. 50 liralık Ayşekadın fasulye 20 liradan satıldı. Pazarcılar Odası Başkanı Erişen, havaların ısınmasıyla tezgahlardaki ateşin biraz olsun düştüğünü söyledi

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Daha bir ay öncesinde pazaryerlerindeki tezgahların en havalı ve pahalı ürünleri olan salatalık, kabak, marul, biber ve Ayşekadın fasulye, bugün bir hayli ucuzlamış görünüyor. Eski havalı hallerinden eser kalmayan bu ürünler, yeni fiyatlarıyla vatandaşın filesine gülümseterek girmeye başladı. Bu karşın bazı ürünler, yüksekten uçmaya devam ediyor.

MARUL 15 LİRAYDI, 5 LİRAYA DÜŞTÜ
Bir ara 45 liralık etiketler taşıyan sivri biberin kilosu 15 liraya düştü. 15 liradan vitrine çıkarılan marulun tanesi de 5 liraya kadar indi. Fiyatı 25 liraya çıkınca, “Sen de mi!” dedirten kabağın kilosu da 5 lira. 25, hatta 30 liraya kadar yükselerek vatandaşın başını döndüren salatalığın kilosu da 5-7 lira arasında. Üç hafta kilosu 50 liradan satılan Ayşekadın fasulyenin etiketi 20 lira olarak değiştirildi. Bu beş kalem üründeki fiyat düşüşünü, “Havalar ısındı, üretim arttı” şeklinde açıklayan İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdin Erişen, bu ürünlerdeki düşüşün önümüzdeki haftalarda devam edeceğini öne sürdü. Domatesin düşme ihtimali olmadığı şeklindeki görüşünü tekrarlayan Başkan Erişen, domatesin ihraç edildiğini, yerinde 15 liraya alındığını, dolayısıyla tezgahta 25 liralık etiket taşıdığını ifade etti.

PATATES VE SOĞANIN ATEŞİ DE YAKINDA DÜŞER
Sera ürünlerindeki pahalılığın ay sonuna kadar devam edebileceğini, ancak havaların ısınmasıyla bazı ürünlerde fiyat düşmeleri olacağını anlatan Başkan Erişen, pazardaki tabloyu şu sözlerle değerlendirdi:

“Patates ve soğan gibi vatandaşın mutlaka tüketmesi gereken ürünlerde sorun yaşıyoruz. Depolardaki patates ve soğanlar Pazar tezgahlarında. Onlar da bitmek üzere. Yeni sezon ürün geldiğinde, bugün kilosu 10 lira olan patates ve soğanda da fiyatların düşeceğini umuyoruz. Çileğin kilosu 20 lira arasında değişiyor. Bu yıl çilek çok. Karpuzun kilosu bugün itibariyle 15 lira. Sera ürünü olduğu için bu kadar pahalı. Ay sonunda Adana karpuzu da tezgahlarımıza düşer. Adana karpuzunun kilosunun 5 lira olacağını tahmin ediyoruz.  Yeşil soğanın kilosu 15 liraya kadar indi, daha da düşecek. Kereviz ve pırasa, 10 liradan aşağıya inmemekte direniyor. Brokoli 10 lira. Bezelye 10 lira; bakla 15 lira. Ispanak hala 10 lira. Bu rakamlar, bir ay öncesine göre daha makul görünse de önümüzdeki günlerde biraz daha gerileyecek diye düşünüyoruz.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Bülent Işık
 18 Mayıs 2022 Çarşamba 17:05
Peynir,et, süt fiyatları ne olacak? Adana karpuzu 5 lira olacakmış çokta ucuzmuş.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz