MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Rusya'dan TBMM'nin İsveç kararına tepki!
Dünyadan
24 Ocak 2024 Çarşamba 12:22

Rusya'dan TBMM'nin İsveç kararına tepki!

Rusya'nın yasama sisteminin üst kanadı olan Federasyon Konseyi'nin Başkan Yardımcısı Konstantin Kosaçev, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin İsveç'in NATO üyeliğine onay vermesine tepki gösterdi. 

Bugün Telegram kanalı üzerinden bir açıklamada bulunan Kosaçev, İsveç adımının "Türkiye'nin kendi iç politikasındaki sorunları çözeceğini, ancak bir bloğun çıkarları doğrultusunda hareket etmesinin üzücü olduğunu" ifade etti. 

"Bu Erdoğan'ın bir oyunu değilse bu kulvardaki sorun artık çözüldü" diyen Kosaçev, "Görünüşe göre Türkiye tüm istediklerini elde etti" ifadelerini kullandı. 

Federasyon Konseyi Başkan Yardımcısı, "Ankara'nın tüm insanlığın değil, bireysel bir bloğun çıkarları doğrultusunda hareket etmesi üzüntü verici" dedi.

Kosaçev, henüz Macaristan parlamentosunun İsveç'in üyeliğine yeşil ışık yakmadığına dikkati çekerek, "İttifak içinde fikir birliği yok" dedi. 

İsveç, Rusya'nın 24 Şubat 2022'de Ukrayna'ya saldırmasının ardından tarafsızlık ilkesinden vazgeçerek Finlandiya ile birlikte Moskova tehdidine karşı NATO'ya katılmak için başvuruda bulunmuştu.(T24)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 bekir
 24 Ocak 2024 Çarşamba 12:34
putini kızdırdınız intikam alacaktır
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz