MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sanayi devinden JES hamlesi!
İş Dünyası
21 Mart 2023 Salı 09:22

Sanayi devinden JES hamlesi!

Ege bölgesinin en büyük sanayi kuruluşları arasında yer alan HABAŞ, Aliağa’daki fabrikasının yanı başında sondaj yöntemi ile jeotermal kaynak arama için başvuru yaptı. Yaklaşık 10 milyonluk yatırım yapacak şirket çıkacak kaynağa göre yeni başvuru yapacak.

EGEDESONSÖZ – Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Habaş Sınai ve Tıbbi Gazlar İstihsal Endüstrisi Anonim Şirketi’nin yaptığı başvuruyla ilgili ‘çevresel etki değerlendirme’ süreci başlattığını duyurdu.

Yapılan başvuruya göre şirket Bozköy Mahallesi sınırları içerisinde kalan işletmesinin yanı başında bir adet sondaj yöntemi ile jeotermal kaynak arayacak. Kaynağın 450 ile 850 metre arasında çıkması bekleniyor.



Sondaj çalışmaları sonucunda jeotermal akışkana rastlanması durumunda şirket  İzmir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne başvuru yaparak izin isteyecek. Çıkacak kaynağa göre şirket jeotermal elektrik santrali de kurabilecek. Sanayi alanında yer alan kaynak arama için şirket 9 milyon 950 bin TL bütçe ayıracak.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz