MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sedat Peker gündeme taşımıştı... Paramount'un yeni sahibi gözü İzmir'e dikti!
Ekonomi
28 Mayıs 2024 Salı 10:19

Sedat Peker gündeme taşımıştı... Paramount'un yeni sahibi gözü İzmir'e dikti!

İzmir’in turizm merkezlerinden Selçuk’un Pamucak bölgesinde denize sıfır 79 bin metrekarelik alanı Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan 76 milyon TL’ye 49 yıllık tahsisle alan Bodrum Otel İşletmeleri 5 yıldızlı otel yapmak için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan izin istedi. Otellerin sahibi Şaban Kayıkçı ise bir dönem ülke gündemine oturan Paramount Hotel’in yeni sahibi olarak biliniyor. 

Metehan UD / EGEDESONSÖZ – Kültür ve Turizm Bakanlığı, geçtiğimiz yıl pek çok kentte  kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgesi ile turizm alan ve merkezleri içinde yer alan  kamuya ait arazilerin yatırımcılara tahsis edileceğini duyurmuştu.

Tahsis edilen araziler arasında İzmir’in turizm merkezlerinden Selçuk’taki denize sıfır parsel de yer aldı. Pamucak bölgesindeki  79 bin 924 metrekarelik hazine arazisini Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Bodrum Otel Hizmetleri A.Ş’ye 49 yıllığına tahsis etmişti. Bu tahsis için şirket 76 milyon TL ödedi. 

Tahsis onayını alan Bodrum Otel Hizmetleri 380 odalı otel yapmak için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na başvurdu.  Dikilecek otelin ismi ise Duja Ephesus Otel olacak. 906 milyon 640 bin TL'lik Duja Ephesus Otel projesi kapsamında otel binası zemin + iki kattan oluşacak. 5 yıldızlı otelde 7 farklı oda tipi olacak. İki katlı ana binanın zemin katında 72, 1. katta 114, 2. katta ise 114 oda yer alacak. Otel alanının sahil kesimine doğru ise 24 adet 4 yataklı, 56 adet ise süit oda yapılacak. 

Turizm tesisinde, konaklama birimlerinin yanı sıra havuzlar, ana restoranlar, alacarte restoranlar, lobby bar, poolbar, fitness-sauna, spa, teknik alanlar, depo ve idari ofisler de yer alacak. 5 yıldızlı otel projesinde 3 bin metrekarelik alanda ise aguapark kurulacak.  808 kişi kapasiteli otelin inşasında 750, işletme aşamasında ise 460 personel görev yapacak.  Bakanlık proje ile ilgili ÇED süreci başlattı. 

ŞİRKET KİME AİT?
Bodrum Otel İşletmeleri Anonim Şirketi ise Şaban Kayıkçı isimli bir iş insanına ait. Kayıkçı ise bir dönem ülke gündemine oturan ve ABD’de firari olan Sezgin Baran Korkmaz’a ait olduğu ileri sürülen Paramount Otel’in son sahibi. “Duja Otel” grubuna dahil olan otelin yeni ismi Be Premium olarak değiştirildi. 

Diyarbakırlı Şaban Kayıkçı’nın, deniz taşımacılığı, gayrimenkul geliştirme ve petrokimya alanlarında faaliyetleri bulunuyor. Kayıkçı aynı zamanda Asya Gaz AŞ’nin de sahibi konumunda. Asya Gaz, İran’ın en büyük gübre üreticisi Razi Petrochemical'i alan konsorsiyumun içinde de yer almıştı.

SEDAT PEKER GÜNDEME TAŞIMIŞTI
Hakkında organize suç örgütü lideri olmaktan yeni bir soruşturma başlatılan Sedat Peker sosyal medya hesaplarından yayımladığı videolarından birinde Paramount Hotel ve Sezgin Baran Korkmaz ile ilgili iddiaları ülke gündemine oturmuştu. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Hakkı Yenen
 29 Mayıs 2024 Çarşamba 17:38
Bu Kayikcinin baya gemicikleri de varmış.
 Atatürk kizi
 29 Mayıs 2024 Çarşamba 14:42
Ne alırsa alsınlar bu ülke nin bir neferi olarak yazıyorum bu halk hepsini geri alacak
 
 29 Mayıs 2024 Çarşamba 11:31
Ülkede kapalı onlarca 5 yıldızlı oteller varken kaklkıp bu doğal güzellikleri peşkeş çekip beton yapmak hangi akla mantığa sığar? Bu zat orayı bıraksın gelsin Didim'de kapalı olan 3 tane yanyana 5 yıldızlı otelleri aktif hale getirsin görelim.
 Ali iz
 29 Mayıs 2024 Çarşamba 09:20
Allah millet ve devlet malına el uzatanlari kahrı perişan etsin iki cihanda rezil etsin. Amin
 
 28 Mayıs 2024 Salı 22:54
dikilide 1400 dönüm yer aldı.
 Yiyin efendiler yiyin
 28 Mayıs 2024 Salı 21:12
79 bin metrekarelik alanın 49 yıllık kirası 76 milyon.Yani yıllık 1,55 milyon aylık 129 bin TL . Nerede ise bir apartman dairesi kirası. Yiyin efendiler yiyin.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz