MENÜ
İzmir 17°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Şimşek'ten altın yatırımcısına iyi haber!
İş Dünyası
26 Nisan 2024 Cuma 21:10

Şimşek'ten altın yatırımcısına iyi haber!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçtiğimiz yıl hayata geçirilen altın ithalatına yönelik kısıtlamaların yakında kaldırılacağını belirterek, altın alım-satım işlemlerinde normalleşme sürecine girileceğini belirtti. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan sektör temsilcileri, ithalat yasağının kalkmasıyla birlikte altın fiyatlarındaki makas aralığının sona ereceğini duyurdu.

Türk lirasında yaşanan ani düşüşler ve ülkede uzun süredir devam eden enflasyonist ortam, bireysel yatırımcıların ve şirketlerin birikim tercihlerini değerli madenlere yönlendirmesine neden oldu. Altında ithalat talebinin önüne geçebilmek isteyen Hazine ve Maliye Bakanlığı, geçtiğimiz yılda aldığı kısıtlama kararı ile ile birçok ülkeden yapılacak ithalata vergi sınırlaması getirmişti..

Bu durum, altın sektöründe büyük bir arz sorunu yaşanmasına neden olurken, sarrafiye altın grubundaki alım-satım makas aralıkları tarihin en yüksek seviyesine yükseldi ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından belirtilen altın kuru ile piyasa kuru arasındaki büyük bir uçurum oluştu.

BAKAN ŞİMŞEK'TEN ALTIN FİYATLARI İÇİN MÜJDE
Geçtiğimiz aylarda yaşanan altın arz sorununun önüne geçebilmek amacıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'ın aralarında bulunduğu kamu bankalarının altın sektörüne yönelik talepleri karşılayacağına ilişkin duyurdu. Ancak söz konusu adımın yeterli olmaması üzerine beklenen müjde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten geldi.

Şimşek, sektör temsilcilerine yönelik bugün yaptığı açıklamada; altın ithalatına ilişkin kısıtlamalarda düzenlemeye gidileceğini belirterek, altında normalleşme adımlarının yakında atılacağını duyurdu. Konuya ilişkin memnuniyetini bildiren kuyumculuk ve mücevherat sektörü temsilcileri, ithalat kısıtlamalarının kalkmasıyla birlikte fiziki piyasalarda altın fiyatlarının, TCMB gösterge kuru ile eşitleneceğini belirtti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz