MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sosyal medyada 'kadın profili' dolandırıcılığı... 6 ayda 10 milyon kazandılar!
Ege
21 Aralık 2023 Perşembe 18:48

Sosyal medyada 'kadın profili' dolandırıcılığı... 6 ayda 10 milyon kazandılar!

Muğla'da sosyal medyada 'kadın profili' ile ekleyip tuzağa düşürdükleri erkeklere kendilerini avukat olarak tanıtıp, 'Konuştuğunuz kişi küçük yaşta' yalanıyla ailesinin şikayetçi olmaması için para talep ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan Ekbercan Kafes (24), Semi İşlek (21) ve Hakkı Baran Boyraz (24), tutuklandı. Şüphelilerin 6 ayda toplam 10 milyon lira kazanç sağladığı belirtildi.
Menteşe İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Araştırma Büro Amirliği ekipleri kentte sosyal medya üzerinden dolandırıldığını ve mağdur olduğu söyleyen vatandaşların ihbarı üzerine geniş çağlı soruşturma başlattı. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yapılan soruşturmada, sosyal medyada 'kadın profili' ile ekleyip tuzağa düşürdükleri erkeklere kendilerini avukat olarak tanıtıp, 'Konuştuğunuz kişi küçük yaşta' yalanıyla ailesinin şikayetçi olmaması için para talep edildiğini tespit etti. Ekiplerce yapılan çalışmanın ardından olayla ilgili Ekbercan Kafes (24), Semi İşlek (21) ve Hakkı Baran Boyraz (24) gözaltına alındı.

Şüphelilerin 6 ayda 10 milyon lira kazanç sağladığı belirtildi. Şüphelilerden Kafes’in hastanede tekniker olduğu diğer 2 şüphelinin ise işsiz olduğu belirtildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 3 şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. (DHA)
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 ANKARA
 22 Aralık 2023 Cuma 09:57
Siyasi agayi kim mis bu dolandiriciligin! Oyle yaa sosyal medyaya tckimlik numarasi ile kayit yapilma hakki getirmez isen ve her tc kimlik numarasina 1 sayfa hakki vermezsen olacagi bu. Devlet heradimin da sucu tesvik ediyor...
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz