MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Soyer duyurdu: Türkiye'de ilk!
Yerel Yönetimler
8 Aralık 2023 Cuma 15:37

Soyer duyurdu: Türkiye'de ilk!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Küçük Menderes Havzası’nda yer alan Türkiye’nin ilk su sızdırma göletini sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.

EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabı üzerinden Türkiye’nin ilk su sızdırma göletini paylaştı.

Küçük Menderes Havzası’nda yer alan gölet, yağmurdan ve tarımsal sulamadan dönen suyu yeniden yer altı suları ile birleştirip tasarruf sağlayacak. Bu sayede 60 bin ton su tasarrufunun olması öngörülüyor.

Başkan Soyer bu göletleri kentte yer alan tarım bölgelerine dolduracaklarını belirterek şunları söyledi:

Bu gördüğünüz Türkiye'nin ilk su sızdırma göleti. Yağmur suyu ve tarımsal sulamadan dönen suları yer altına sızdırarak su kaynaklarını besleyecek, 60 bin ton su tasarrufu sağlayacak. Kuraklıkla etkin mücadele için tarım bölgelerimizi bu göletlerle donatacağız.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 MEGAKÖY
 16 Aralık 2023 Cumartesi 15:45
İZMİRDE NE MANTIKLA YAPILIYORKİ 40 YILDIR ÇÖP ÇUKUR ÇAMUR.....
 
 9 Aralık 2023 Cumartesi 13:05
Ağzı olan yorum yazıyor. Mantığa göre tüm su kaynaklarini kurutmak lazım.
 Ercan
 9 Aralık 2023 Cumartesi 12:10
Merhaba yeni tehlike sizin mantiğinizla hareket edersek tüm göletlerin göllerin kurutulması gerek sanırım.Baraj göllerini ne yapacağız o zaman.Zannedersiniz ki izmir belediyesinde bu işin uzmanları görevli değil de sokaktaki bir takım adamlar bu işlere karar veriyor ve merhaba yeni tehlike gibi kafaları çalışmıyor.Insanoğlu insan hayatına katkı sağlayacak bir takım çözümler üretir.Bulduğu çözümler bir takım sorunlara yol açarsa o sorunların da çözümünü bulur.Bu böyle sürer gider. Buna gelişim diyiyoruz bilmem anlatabildim mi.
 mehmet
 9 Aralık 2023 Cumartesi 11:29
MERHABA YENİ EHLİKE Yİ OKUYUN YETERLİ SAYGIDEĞER OKUYUCULAR ARKADAŞ KONUYU ŞAHANE ÖZETLEMİŞ..............
 MERHABA YENİ TEHLİKE
 9 Aralık 2023 Cumartesi 08:19
SİVRİSİNEKLİ YAZLARA MERHABA. TASARUF AMAÇLI YAPILAN BU GÖLETLER TAM BİR FİYASKO GÖRSEL GÜZEL İŞLEMSELLİK BİLİMSEL OLARAK EKSİK VE HATALI KIŞ AYLARINDA BİR SORUN TEŞKİL ETMEZ FAKAT BAHAR AYLARINDAN SONRA YAZIN BATAKLIĞA DÖNÜŞECEĞİNDEN ÜZERLERİ VE ÇEVRESİ BAKTARİ VE SİNEK ÜRETMEYE BAŞLAYACAK AYRICA BU BAKTERİ YER ALTINDA TEMİZ OLAN KAYNAKLARI KİRLETMEYE BAŞLAYACK ARDINDAN İÇİLEBİLİR OLAN YERALTI KAYNAKLARI İNSAN ATIKLARI VE BAKTERİLER YÜZÜNDEN SADECE TARIMDA SULAMA OLARAK KULLANABİLİRSİİZ DENİLECEK HATTA BİR ZAMAN SONRA YER ALTI KAYNAKLARIMIZ BU DIŞ MÜDAHELELER SONRASI TARIMADA ELVERİŞSİZ OLACAK SUDA ARSENİK SEVİYESİ DAHA FAZLALAŞACK SAYIN TUNÇ BAŞKAN ETRAFINIZDAKİ SİZE YOL GÖSTERENLERDEN UZAKLAŞIN GERÇEK YALAKA OLMAYAN BİLİM İNSANLARINDAN DESTEK ALIN LÜTFEN SİZİ DOĞRU YOLA SÜRÜKLEMİYORLAR.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz