MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Soyer yol haritasını açıkladı, tarih verdi: Körfezde ne zaman denize girilecek?
Yerel Yönetimler
4 Eylül 2019 Çarşamba 10:28

Soyer yol haritasını açıkladı, tarih verdi: Körfezde ne zaman denize girilecek?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Körfezi’nde 3 yıl içerisinde denize girilebileceği iddasını yeniledi ve yol haritasını açıkladı.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, katıldığı radyo programında açıklamalarda bulundu.

İzmir Körfezi’ndeki temizlik çalışmalarını değerlendiren Başkan Soyer, 3 yıl içerisinde körfezde denize girilebileceği iddiasını yeniledi. Temizleme yöntemi ile ilgili açıklama yapan Soyer, “Çözüm çok basit. Yanlış yerlerde aramamak lazım. Onlarca noktadan akıntı var Körfez’e… Eğer biz Körfez’i temiz tutmaya başarabilirsek, temizlemek için çaba sarf etmemize gerek yok. Biz yeter ki kirletmeyelim. Biz nasıl kirletmeyeceğimiz ile ilgili çalışma başlattık. 3 yıl içinde yüzülebilir hale gelecek. Sadece koruyarak, kirletmeyerek başaracağız. Onlarca fikir geliştirilmiş. İnceledim. Gerek yok. Temiz tutarsak doğanın kendi gücü, doğanın sirkülasyonu temizlemeye yetecek. Biz bunu yapacağız” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Serkan
 4 Eylül 2019 Çarşamba 16:14
Nihayet akıllı mantıklı birşeyler duyuyoruz, ada yapıp körfezi temizleyeceklermiş diye komik fanteziler vardi bir donem :)
 Gürkan
 4 Eylül 2019 Çarşamba 14:09
Akıntı var diyor, kanalizasyon demiyor. Aşırı yağmurlarda kanalizasyonla da ilgili problem varsa tabiki de çözülmelidir. Yıllar önce büyük kanalda sorun çıkınca ilave hat yapılmıştı. Benzer bir ihtiyaç doğmuş olabilir. Ayrıca derelere insanlar tarafından atılan her atık doğal olarak denize gidiyor. Bunun için İZSU İzmir Körfezi’ne dereler yoluyla gelen katı madde yükünü belirlemek amacıyla Meles, Manda, Ahırkuyu ve Bornova derelerinde 4 adet Akım Gözlem İstasyonu kurmuştu.
 ibrahim
 4 Eylül 2019 Çarşamba 13:04
önceki dönemde Aziz Kocaoğlu ısrarla körfeze kanalizasyon akıtılmıyor diyordu. Şimdi Tunç Soyer bunları kesip körfezin kendi kendini temizlemesini sağlayacağız diyor. Ölmez sağ kalırsak görürüz inşallah.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz