MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Süper Lig'de 18 yıl sonra ilk! Ekmekçioğlu ve Sepil'den 'yarı yarıya seyirci' açıklaması
Spor
20 Temmuz 2021 Salı 12:46

Süper Lig'de 18 yıl sonra ilk! Ekmekçioğlu ve Sepil'den 'yarı yarıya seyirci' açıklaması

Süper Lig'de 18 yıl sonra ilk kez iki takımla temsil edilecek olan İzmir'de derbi heyecanı yaşanıyor. 2021-2022 sezonunun 5'nci haftasında 19 Eylül günü oynanacak Altay-Göztepe derbisi için taraftarlar  müsabakaya 2 aydan uzun bir süre olmasına rağmen 'derbiye yarı yarıya seyirci alınsın' çağrısında bulunmaya başladı. Akıllara 2014-2015 sezonunda Karşıyaka ve Göztepe arasında İzmir'de oynanan ve yarı yarıya seyirci girişinin uygulandığı derbi gelirken, Altay Spor Kulübü Başkanı Özgür Ekmekçioğlu ve Göztepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Sepil taraftarların çağrısına Ege'de Sonsöz'den yanıt verdi.

Oktay GÜÇTEKİN/ EGEDESONSÖZ - Son olarak 2002-2003 sezonlarında Süper Lig'de derbi heyecanı yaşayan İzmirli futbolseverler, 18 yılın ardından yeniden Süper Lig'de 2 temsilci ile temsil edilmenin mutluluğunu yaşıyor.

2002-03 sezonunda Göztepe ve Altay ile Süper Lig'de temsil edilen İzmir, sezon sonu iki kulübün de küme düşmesi ile birlikte 18 yıl boyunca Türkiye'nin en büyük liginde sadece 1 temsilci ile temsil edilme hakkını kazanabilmişti.

2016-2017 sezonunda Play-Off mücadelesi sonucu Göztepe Süper Lig'e yükselen 3'ncü kulüp olurken, 2020-2021 sezonunda yine Play-Off mücadelesi veren Altay'da mücadelelerden galip gelerek 2021-2022 sezonu için en üst ligde mücadele etme hakkı kazanan 3'ncü kulüp olmuştu.

18 YIL SONRA EN BÜYÜK LİGDE İZMİR DERBİSİ
2002-2003 sezonu sonrası yeniden İzmir Altay ve Göztepe ile temsil edilme hakkı kazanırken, İzmirli futbol severler de 18 yıl sonra yeniden derbi heyecanı yaşayacak.

FOLKART'ın düzenlediği 'İzmir'in renkleri tek yürek' sponsorluk sözleşmesinde konuşan Göztepe Kulübü Başkanı Mehmet Sepil,  " İlk maç Özgür başkanın misafiri olacağız. Herhalde Bornova Stadı'nda oyancağız. Alsancak stadının bitmesini de bizlerde çok istiyoruz, ancak her halde tamamlanması Kasım ayını bulacaktır" ifadelerini kullanmış, Altay Kulüp Başkanı Özgür Ekmekçioğlu ise, " Önemli olan bizim için İzmir'in kazanması. 18 yıl sonra bir İzmir derbisi oynanacak, bundan dolayı çok heyecanlıyım" diye konuşmuştu.

Açıklamalar sonrası ise gözler 19 Eylül'de Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumunda oynanacak maça çevrildi. 18 yıl sonra gerçekleşecek ilk derbi olmasından kaynaklı iki kulüp taraftarı da derbi için gün sayarken, gözler tribünlerdeki koltuk dağılım sayısına çevrildi.

2015'DEKİ DERBİ YARI YARIYA OYNANMIŞTI
2014-2015 sezonunda ezeli rakipler Göztepe ve Karşıyaka İzmir'de derbi heyecanı yaşarken, iki kulübün centilmenlik anlaşması gereği İzmir Atatürk Stadı'nda gerçekleştirilen mücadele için 'yarı yarıya seyirci' kararı alınmıştı. Oynanan mücadelede iki ezeli rakip arasında büyük olaylar yaşanmazken, müsabaka Türkiye'ye örnek olmuştu.

TARAFTARDAN 'YARI YARIYA' ÇAĞRISI
İzmirlilerin özlemle beklediği derbide taraftarlar henüz lig başlamadan 'yarı yarıya seyirci alınsın' çağrısında bulunurken, İzmirlilerden yükselen çağrıya Altay Kulüp Başkanı Özgür Ekmekçioğlu ve Göztepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Sepil Ege'de Sonsöz'den yanıt verdi.

EKMEKÇİOĞLU: PANDEMİ KOŞULLARININ BİZE GÖSTERECEKLERİ ÖNEMLİ
Taraftarın çağrısını değerlendiren Altay Spor Kulüp Başkanı Ekmekçioğlu, "Öncelikle pandemi koşullarının bize ne el vereceğini görmemiz lazım. Süper Lig'de derbinin oynanacağı 5'nci haftaya kadar bir şeyler değişir mi değişmez mi bilemiyoruz. Ancak tabii ki bizim ev sahipliğimizde gerçekleşecek derbinin güzel bir şekilde oynanması için bütün olanakları sağlarız, bunu iki kulüp arasında görüşüp tartışmamız gerekiyor. Buradaki en önemli konu artık kazanan İzmir olacak.  18 yıl sonra oynanacak böyle bir derbiyi kesinlikle İzmir çok özlemişti. Bizde büyük bir heyecanla bu maçı bekliyoruz" diye konuştu.

SEPİL: BİZ İZMİR'DE HER ŞEYİ YAPARIZ
Açıklamalarda bulunan Göztepe Spor Kulübü Başkanı Sepil ise, "Tabii ki bu konuyu Altay Kulübü ile konuşuruz ancak bu sadece biz kulüp başkanlarının verebileceği bir karar değil. Bildiğiniz gibi Federasyonun bu konuda yüzde 5, yüzde 95 diye bir uygulaması var. Biz İzmir de bunu bir kere uyguladık Karşıyaka ile ancak o zaman passolig istemi geçerli değildi… Biz İzmir'de her şeyi yaparız... İzmir her şeyin ilki… Geçmişte de yaptık, bugün yaptığımız konuda bir ilk. Ancak bunu 'yaparız' demeden önce iyi bir şekilde araştırmak lazım. Biz Sayın Özgür başkan ile bu konuyu mutlaka konuşuruz" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Semih
 20 Temmuz 2021 Salı 15:19
Peki ikinci maçtada gürsel akselde yari yariya olacakmi
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz