MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TANSAŞ Et Entegre Tesisi hurdaya çıktı!
Ekonomi
13 Mayıs 2022 Cuma 09:35

TANSAŞ Et Entegre Tesisi hurdaya çıktı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İzmir İl Müdürlüğü, dört yıldır atıl durumda olan Buca Kaynaklar Et Entegre Tesisi’ndeki makineleri 9,5 milyon bedelle, hurda olarak satışa çıkardı.

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kuruluşu olan TANSAŞ'ın özelleşmesinin ardından dört yıl boyunca atıl kalan 105 dönüm üzerine kurulu Buca Kaynaklar Et Entegre Tesisi, 2017 yılında yapılan ihale sonucu Dülger Grup tarafından yeniden faaliyete geçirilmişti.

30 yıllık kiralama anlaşması ile Milli Emlak Müdürlüğü’nden yıllık 1 milyon 110 bin lira kiralama bedeliyle tesisi alan firma, yaklaşık bir yıl sonra yaşanan ekonomik sıkıntılar sebebiyle üretimi durdurma kararı aldı ve tesisi, makineleri ile birlikte bıraktı.

Tesisin tekrar aktif olarak kullanılabilmesi müdürlük son bir yılda iki kez ihaleye çıktı. Yıllık kiralama bedeli ile yapılan ilk ihalede alıcı çıkmayınca müdürlük 300 milyon Türk Lirası yatırım yapacak bir şirkete tesisi 49 yıllığına ücretsiz tahsis edeceğini duyurmuştu.

27 Mayıs tarihinde yapılacak ihale öncesinde müdürlük, tesis içindeki makineler için de ayrıca ihaleye çıkma kararı aldı. Yapılan duyura göre yaklaşık bin ton ağırlığındaki hurda metaller ihale ile elden çıkarılacak. 9 buçuk milyon Türk Lirası muhammen bedel belirlenen hurda metallerin ihalesi ise 25 Mayıs tarihinde gerçekleşecek.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 ST
 13 Mayıs 2022 Cuma 13:51
Çok yazık belediye işletseydi İzmir'e faydası olurdu, inat edip belediyeye vermeyenler utansın.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz