MENÜ
İzmir 17°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TBMM Genel Kurulu toplandı!
Politika
22 Mart 2023 Çarşamba 23:12

TBMM Genel Kurulu toplandı!

TBMM Genel Kurulu'nda, 'Orman Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri sürüyor.
TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında toplandı. İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta söz alarak, "İYİ Parti olarak sağlık çalışanlarının maaşlarında ve özlük haklarında iyileştirme yapılması ve haklı taleplerinin karşılanması gerektiğini bir kez daha gündeme getiriyor, hükümetten konu hakkında gerekli düzenlemeleri ivedilikle yerine getirmesini bekliyoruz" dedi.

'MAKYAJLADIĞINIZ TÜİK RAKAMLARI ARTIK GİZLENEMİYOR'
Usta TÜİK rakamlarını da eleştirerek, "Türkiye 14 Mayıs 2023 seçimine giderken, ülkemizi içine sürüklediğiniz bu derin yoksulluk ve yoksunluk, camdan okuduğunuz pembe tablolarla ya da makyajladığınız TÜİK rakamlarıyla artık gizlenemiyor" değerlendirmesinde bulundu.

HDP Grup Başkanvekili Meral Daniş Beştaş da, deprem bölgesinde su sıkıntısı yaşandığını aktararak, "Günlerce 'Hatay'da su yok' tweetleri atıldı ve bu konuda hala yeterli bir çözümün olmadığını biliyoruz. Tabii ki yeterli ve temiz suyu sağlamak devletin sorumluluğunda ve görevidir" dedi.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, kürsüde sarı bir şemsiye göstererek Gebze'deki nevruz kutlamalarına sarı renkli şemsiyelerin sokulmadığını, Cumhur İttifakı'nın zulüm ittifakı olduğunu söyledi.

Gergerlioğlu'nun sözlerine yanıt veren AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, "Cumhur İttifakı'nın zulüm ittifakı olduğunu söylemek talihsiz bir beyandır. Cumhur İttifakı, güçlü Türkiye'nin inşasının ittifakıdır" dedi. Cumhur İttifakı'nın, milletin kahir ekseriyetinin oylarını alarak Türkiye'yi büyütmeye devam ettiğini kaydeden Tunç, "Demokratik hakların daha da ilerlemesini sağlayan bir ittifaktır. Nevruz Bayramı'nı ayrıştırıcı bir vesile olarak kullanmamak lazım, bu günlerimiz bizim birleştirici günlerimiz olmalı. Bugünler üzerinden ayrıştırıcı ifadeler kullanırsak ülkemize fayda getirmez, zarar getirir. Bu ülkede kesinlikle Kürt düşmanlığına fırsat vermeyeceğiz. Kürt'ün en büyük düşmanı terördür. Bunu kabul edin artık. Bu ülkede, o eleştirdiğiniz iktidara, eleştirdiğiniz Recep Tayyip Erdoğan'a kadar 1 Mayıslar bayram değildi, Nevruzlar yasaktı. Bütün bu demokratikleşmeyi, insan hak ve özgürlüklerini genişleten bu iktidardır, Recep Tayyip Erdoğan'dır" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, CHP'nin deprem fay hattının yenilenmesi, İYİ Parti'nin Kızılay, HDP'nin Yeni Ekonomi Modeline ilişkin grup önerileri reddedildi.

KÜRT DÜŞMANLIĞI TARTIŞMALARI
Görüşmeler sırasında; HDP Grup Başkanvekili Meral Daniş Beştaş, Nevruz Bayramı üzerinden hükümeti eleştirerek, 'Kürt düşmanlığıyla' suçladı. Beştaş, bayram kutlamalarında çocukların gözaltına alındığını ileri sürerek, eleştirilerine devam etti.

AK Parti ve MHP'li milletvekilleri, HDP'lilere "PKK'nın propagandası, başka bir şey değil" diyerek tepki gösterdi. AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, "Kürt düşmanı PKK'dır; bunu söylesinler. Kardeşliğin düşmanlarına fırsat vermeyeceğiz. Türk-Kürt kardeştir" dedi.

Daha sonra Genel Kurul'da, 'Orman Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine kaldığı yerden devam edildi. (DHA)
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz