MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Tesla'dan 500 milyon dolarlık şarj hamlesi
Enerji
10 Mayıs 2024 Cuma 18:45

Tesla'dan 500 milyon dolarlık şarj hamlesi

ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla, şarj istasyon sayısını artırmak için harekete geçti. Şirketin CEO'su Elon Musk, Tesla'nın Supercharger isimli şarj istasyon ağını 500 milyon dolarlık yatırımla genişleteceklerini duyurdu. Tesla'nın bu hamlesinin, küresel çapta düşen satışlar ve fiyat indirimlerinden sonra gelmesi dikkat çekti

Son dönemde otomobillerindeki fiyat indirimleri ile gündeme gelen Tesla'nın, yeni bir yatırım hazırlığında olduğu ortaya çıktı.

Elektrikli otomobil üreticisinin CEO'su Elon Musk, Tesla'nın Supercharger isimli şarj istasyon ağını genişleteceklerini duyurdu.

Sosyal medya hesabından konuya dair açıklamada bulunan Musk, "Tesla, bu yıl binlerce yeni şarj cihazı yaratmak için Supercharger ağını genişletecek ve 500 milyon dolardan fazla para harcayacak. Bu sadece yeni lokasyonlar ve genişlemelerle ilgili bir tutar, çok daha yüksek olan işletme maliyetlerini saymıyoruz" dedi.

Tesla, yılın ilk üç ayında satışlarının yüzde 8.5'lik bir düşüş yaşadığını ve bunun yaklaşık dört yıl sonra ilk kez gerçekleştiğini açıklamıştı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz