MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Tugay’dan adliye çıkışı açıklama: Kararın adil olduğuna inanıyorum
Yerel Yönetimler
26 Temmuz 2024 Cuma 23:58

Tugay’dan adliye çıkışı açıklama: Kararın adil olduğuna inanıyorum

Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesi ile ilgili olarak yürütülen adli soruşturmada gözaltıların serbest bırakılması sonrası açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, “genel müdürümüzün ile müdür yardımcımızın gözaltına alınış şekli bizi çok rahatsız etti. Ve bu sürecin hukuka uygun yürüyüp yürümeyeceği konusunda endişe içerisindeydik. Mahkememiz onların salıverilmesine karar verdi. Hukuken bu sürecin daha doğru yürütüleceğine dair bizde bir kanaat oluştu Arkadaşlarımız için verilen kararın adil olduğuna inanıyorum” dedi.

Ozan EKİZ/EGEDESONSÖZ- Alsancak’ta 12 Temmuz'da sağanak yağış sırasında su birikintisine basan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesiyle ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma devam ediyor.

İZSU, GDZ Elektrik ve altyapı işlemlerini yürüten firmalardan çalışanların bulunduğu 35 şüpheliden 14'ünün tutuklandığı olayda ek gözaltı kararı verilmişti.

Bu kapsamda İZSU'dan Adana Belediyesi Genel Sekreteri eski Genel Müdür Ali Hıdır Köseoğlu, Genel Müdür Gürkan Erdoğan, Genel Müdür Yardımcısı Serdar Sadi, Gediz Elektrik'ten Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel, Metropol Bölge Müdürü Ali Arcan, Sistem İşletme ve Bakım Müdürü Ekrem Yıldırım, Operasyon Direktörü Sefa Pişkinleblebici, Planlama ve Teknoloji Direktörü Necati Ergin, Yapım İşleri Saha Sorumlusu Mürsel Arıcı, Yapım İşleri Sorumlusu Uzman Alper Doğan ve Gediz Elektrik personeli Halit Özpelit gözaltına alınmıştı.

Mahkeme 11 kişi hakkında adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

GÖZALTINA ALINIŞ ŞEKİLLERİ BİZİ ÇOK RAHATSIZ ETTİ

Kararın ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay adliye çıkışı açıklamalarda bulundu.

Tugay açıklamasında şunları söyledi:

İZSU Genel Müdürümüz ile eski genel müdürümüzün gözaltına alınacağı haberini aldık. Bunun kaynağının ne olduğunu anlamaya çalıştık. Verilen bir bilirkişi raporundaki bazı iddialara dayanarak gözaltı kararının alındığını anladık. Bizimle illiyet bağlı olan, hukuki bağı olan iddialar değildi. Hukukçu arkadaşlarımız dünden beri genel müdürümüz ve genel müdür yardımcımız ile beraber iddiaların yersiz olduğunu savundular. Dün kurumumuzda mesai saati içerisinde genel müdürümüzün ile müdür yardımcımızın gözaltına alınış şekli bizi çok rahatsız etti. Ve bu sürecin hukuka uygun yürüyüp yürümeyeceği konusunda endişe içerisindeydik. Mahkememiz onların salıverilmesine karar verdi. Hukuken bu sürecin daha doğru yürütüleceğine dair bizde bir kanaat oluştu. Kaybettiğimiz iki vatandaşımızla ilgili bundan sonra devam edecek hukuki süreçte şeffaflıkla bu süreci katkı sunmaya devam edeceğiz. Onlar için hiçbir zaman kaybetmeyeceğimiz bir üzüntümüz var. Hepimiz adalet arıyoruz ve adalet için bizler de çaba sarf ediyoruz. Arkadaşlarımız için verilen kararın adil olduğuna inanıyorum.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Işsiz genç
 28 Temmuz 2024 Pazar 07:03
Bu gün izsu da en düşük maaş alan bir kişinin bilen varmıdır? Gerek yok çünkü katlanan su faturandan bellidir en düşük su faturası beş yüz liradır halk hak gıbı sözler sudan daha ucuzdur...
 Üniversite gençliği
 27 Temmuz 2024 Cumartesi 10:17
Sayın Tugay size göre hava hoş çünkü ıcraat yok hizmet yoktur sosyal medya showları devam ediyor...
 Izmır'li
 27 Temmuz 2024 Cumartesi 10:15
Seçim geçti aylar oldu ama henüz belediyelerde işe yarar hizmetler görülmedi sadece kalabalık heyetler halinde ziyaretler oluyor özellikle başta genel merkez daha sonrada belediyeler arasında yeme içme açık büfeler devam ediyor sayın Tugay makam arabasında mobilya çalışıyor Karşıyaka da başarılı olan icraatlarını umarız izmir genelinde uygular..
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz