MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Turgutlu'nun CHP'li başkanı Soyer'e neden tepki gösterdi?
Politika
19 Temmuz 2021 Pazartesi 16:30

Turgutlu'nun CHP'li başkanı Soyer'e neden tepki gösterdi?

Turgutlu Organize Sanayi Bölgesi atıklarının Gediz Nehri’ne akıtıldığını ve Gediz’in bu yüzden kirlendiğini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e, Turgutlu’nun CHP’li Belediye Başkanı Çetin Akın, “Turgutlu üzerinden siyasi şov yaptırmam” diye seslendi.

EGEDESONSÖZ –Gediz Nehri’nin kirliliğinin önüne geçmek için üç günlük bir tur düzenleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Turgutlu Organize Sanayi Bölgesinin atıklarının Gediz Nehri’ne akıtıldığını ve kirlenmeye neden olduğunu söylemişti.

Başkan Soyer’e cevap veren Turgutlu’nun CHP’li belediye başkanı Çetin Akın, “Herkes kendi çöplüğünü temizlesin, kimseye memleketim üzerinden şov yaptırmam… Gediz’e zehir akıyor ifadesi Gediz havzasında büyümüş, orada balık tutmuş, yüzmeyi Gediz nehrinde öğrenmiş biri olarak benim asla izin vereceğim bir şey değildir... Tunç Soyer tarafından başlatılan proje çok anlamlı bir projedir ancak yanlış başlamıştır. Çözüm noktasında bize katkı sunacak herkese kapımız açık, bizi dinlemek isteyen herkese kapımız açık. Ama bu şekilde bizi dinlemeden, olayın muhataplarının görüşlerini almadan hareket eden herkese de her ortamda tepkimizi göstereceğiz. Siyasi şovlarla çözülemeyecek bu sorunun en kolay çözümü herkesin kendi çöplüğünü temizlemesidir” şeklinde konuştu.

Bu sözlerin sahibi Çetin Akın’a, Tunç Soyer, yerel seçim öncesi (27 Mart 2019) moral vermiş, “Zabıta memurluğundan başlayarak belediye başkan yardımcılığına kadar sürdürdüğü 27 yıllık belediyecilik tecrübesini diliyorum ki belediye başkanlığı ile taçlandıracak” demişti… O mesaja Çetin Akın’ın cevabı ise şöyle olmuştu:

“İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Tunç Soyer'e bu güzel destek mesajı için çok teşekkür ediyorum... 1 Nisan sabahından itibaren İzmir'den Turgutlu'muza uzanan bir dostluk köprüsü kuracağız…”
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 ABY
 20 Temmuz 2021 Salı 12:49
Gediz havzasında tespit yapılması önemli bir başlangıç. Ancak dialog da önemli. Bu konuşmaları bırakında, bir araya gelip ne yapabileceğinizi konuşun. Tüm belediyeler birlik olun. Çevre hepimiz için önemli. İcraata odaklanın. Aziz Başkanı örnek alın. Bir an önce biyolojik ve kimyasal atık su arıtma tesislerinin sayılarını arttırın. Yeni projeleri başlatın. Temiz su çok önemli, suya lafla değil icraatla sahip çıkın. Su yaşamdır, hayattır.
 
 20 Temmuz 2021 Salı 00:04
Bu iş Turgutlu Belediyesini aşar dedim, 2 kişi katılmamış. Tamam kardeşim, Turgutlu Belediyesi Gediz'i temizler.
 İzmirli
 19 Temmuz 2021 Pazartesi 23:13
soyer kanıtlarla konuşup gösteriyor ama turgutlu belediye başkanı sadece hamaset. yakında akpye de geçer. chp ise otursun böyle insanları nasıl belediye başkanı yaptığını düşünsün.
 
 19 Temmuz 2021 Pazartesi 18:34
bu iş Turgutlu Belediyesini aşar, üstüne niye alınmış? görüntüler ortada; yanlış, böyle bir şey yok deniyorsa o ayrı
 Mürvet Şen Atanesli
 19 Temmuz 2021 Pazartesi 17:05
Köprü yıkılmış
 Müro
 19 Temmuz 2021 Pazartesi 17:04
Köprü yıkılmış
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz