MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ücretli izin talebine itiraz... İktisat Kongresi'nde '8 Mart' vetosu!
Yerel Yönetimler
21 Mart 2023 Salı 17:26

Ücretli izin talebine itiraz... İktisat Kongresi'nde '8 Mart' vetosu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen İzmir İktisat Kongresi’nin sonuç bildirgesi oylamaları hız kesmeden devam ediyor. Bir çok maddenin oy birliği ile kabul edildiği toplantıda kadınlara yönelik 8 Mart’ta ücretli izin verilmesi fikir ayrılığına neden oldu.

Oktay GÜÇTEKİN/ EGEDESONSÖZ -  İzmir’de 17 Şubat- 4 Mart 1923 tarihinde gerçekleştirilen ve Türkiye Cumhuriyeti’nin iktisadi politikalarının belirleyen İzmir İktisat Kongresi’nin 100’ncü yıl dönümünde yeniden düzenlenen İzmir İktisat Kongresi’nde sonuç bildirgesi ilginç anlara tanıklık etti.

Maddelerin oylanması sırasında ise çeşitli itirazlar oldu.  8 Mart’ta tüm çalışan kadınların ücretli izinli sayılmaları için yasal düzenleme yapılması önerisi tartışmalara neden oldu.

NEPTÜN SOYER İTİRAZIN NEDENLERİNİ ANLATTI
İlk olarak söz alan Köy Koop Başkanı Neptün Soyer, kararın  kabul edilmesi halinde cinsiyet eşitliğini ihlal edeceği gerekçesi ile kararın alınmasının doğru olmadığını belirtirken, “Bizim toplumsal eşitliğinde 8 Martları bu şekilde kutlamamız gerekecek. Dolayısıyla böyle bir toplumsal cinsiyet eşitliği sağlanmış toplumlarda 8 Mart’lara gerek kalmayacak” dedi.

Neptün Soyer’in ardından söz alan Başkan Tunç Soyer, ‘O zaman resmi tatil ilan edilsin’ önerisini sundu. Başkan Soyer’in önerisine kadınlardan tekrar itiraz gelirken, söz alan kadın delegelerin bir kısmı ilgili öneriyi kabul ederken, bir kısmı ise önergeyi kabul etmediğini belirtti. Tartışmalar sonrası oylaması yapılan madde 75 kabul oyuna karşın  85 ret oyu sonrası ilgili önerge ret edildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Bucalı
 23 Mart 2023 Perşembe 09:48
Mahalle tiyatrosu,aktörü yok figüranı bir hayli fazla TV sabah programları yapsalar reytingleri alt üst ederler...
 Kentli
 21 Mart 2023 Salı 23:28
Düğün bizim oyna kızım devam ediniz...
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz