MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Umutlar bayram sonrasına… Çeşme’de oteller sinek avlıyor!
Ekonomi
11 Mayıs 2021 Salı 10:33

Umutlar bayram sonrasına… Çeşme’de oteller sinek avlıyor!

Ramazan Bayramı'nda Çeşme'deki otellerin yüzde 15'inin açık olacağını ve bu otellerde doluluk oranının yüzde 20'yi geçmediğini belirten ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, "Mayıs ayını da bayramı da gözden çıkardık. Otellerimiz bomboş. Haziran'da normalleşme başlar mı, başlamaz mı, onun bekleyişindeyiz" dedi.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - 17 Mayıs'a kadar devam edecek tam kapanma, turizm beldesi Çeşme'deki otelcileri de olumsuz etkiledi. Nisan ayında sezonun açıldığı Çeşme'de Mayıs ayında normalleşmenin başlaması ümidi olmadığı gibi bayram havası da yok. Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir, "Mayıs ayını gözden çıkardık, bayramı da... Bayramdan sonra neler olacak, normalleşmeye geçecek miyiz, onun heyecanını yaşıyoruz. Sanıyorum Haziran ayı da sendeleyerek geçerek, Temmuz'da sezonu açarız, diye ümit ediyoruz" açıklamasında bulundu.

BAYRAM SONRASI İÇİN DE UMUDUMUZ YOK
Çeşme'deki otellerin ancak yüzde 15'inin bayramda açık olacağını, diğer otellerin işletmecilerinin belirsizlik yüzünden Bilim Kurulu'nun kararını, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasını beklediğini anlatan ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, şu değerlendirmede bulundu:

"Bayramı değil, bayram sonunu bekliyoruz. Bayram sonundan da çok ümitli değiliz aslında. 1 Haziran'dan sonra, vaka sayılarındaki düşüşlerle de ümitlenerek sezonu açarız diye ümit ediyoruz. Mayısı, bayramı yok kabul ettik. Haziran'ı yarı normalleşme şeklinde geçirirsek, Temmuz ayında sezonu eksiksiz açmış oluruz diye düşünüyorum. Çoğumuz beklemede. Şu andaki otellerde bayram girişlerine baktığımızda, doluluğun yüzde 20'yi geçmediğini görüyoruz. Bayram girişlerinde ahım şahım bir tablo yok. Müşteriden seyahat belgesi isteniyor, muafiyet belgesi ve zorunlu görev belgesi isteniyor. Umarım ve dilerim ki, Çeşme'de ve turizmin her noktasında sezonu açmamız, Temmuz ayını geçmez."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 izmirli
 11 Mayıs 2021 Salı 14:19
birazcık aklınız başınıza gelsin burada sadece yerli truzim var yabancılar gelemiyor pahalılıktan inşsallah böyle devam eder ceşme
 SD
 11 Mayıs 2021 Salı 11:13
umarım hep böyle devam eder, hava atacağım diye düdüklenmeye gelen görgüsüzlerin yarattığı, hiç bir niteliği olmayan sonradan görme turizmi biter inşallah...
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz