MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Valilik harekete geçti: Bir ilde yasaklandı!
İnşaat/Emlak
12 Mayıs 2024 Pazar 23:00

Valilik harekete geçti: Bir ilde yasaklandı!

Tiny house adı verilen küçük bir alanı kaplayan, içerisinde az eşya olan, sabit veya taşınabilir özelliğini taşıyan küçük evler Türkiye'de bir ilde yasaklandı.

Daha ekonomik olması sebebiyle son zamanlarda sıkça tercih edilen küçük alan kaplayan, sabit ve taşınabilir olarak da kullanılabilen 'tiny house'lara karşı Edirne Valiliği harekete geçti. Bölgedeki tüm muhtarlara genelge gönderilerek 'tiny house'lar yasaklandı.

AMAÇ TARIM ARAZİLERİNİ KORUMAK
Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne'nin kıymetli tarım arazilerini korumak maksadıyla tiny house (küçük ev) ve kaçak yapılara izin vermeyeceklerini söyledi. Sezer, Keşan ve Enez bölgesinde incelemede bulundu.

İncelemelerinin ardından gazetecilere açıklama yapan Sezer, bölgedeki tüm muhtarlara genelge gönderdiklerini, tiny house ya da kaçak yapılara müsaade edilmeyeceğini kesin bir dille anlattıklarını söyledi.

"HER GELDİĞİMDE BURADA MANTAR GİBİ TÜRÜYORLAR"
Tiny house yapılarının giderek arttığını ifade eden Sezer, şunları kaydetti:

"Her geldiğimde burada mantar gibi türüyorlar. Bu tiny house adı altında 'römork' diyor adam 'plakası var' diyor ama bakıyorsun aracı koyuyor oraya, altyapısını yapıyor önüne bir de havuz yapıyor.

"BU HAFTA 40 TANE KALDIRDIK"
Bu hafta 40 tane kaldırdık. Bundan sonra da bunlara müsaade etmeyeceğiz. Çünkü hukuki değil yaptıkları. Burada tarım arazilerimiz çok değerli, burası turizm bölgesi.

"HERKESE MÜSAADE EDERSEK BUNUN ALTINDAN KALKAMAYIZ"
Buranın sağlıksız bir şekilde yapılaşmasına izin vermememiz lazım. Gelecek nesillere, evlatlarınıza güzel bir Saros Körfezi, güzel bir Keşan, güzel bir Enez bırakalım. Hayır duasıyla yad etsinler. Şimdi herkese müsaade edersek bunun altından kalkamayız. Bununla ilgili hukuki gerekçelerimiz de var."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Celil
 13 Mayıs 2024 Pazartesi 22:41
Müteahhitler mi rahatsız olmuş .. Zenginler villalarda yaşasın ,hobi bahcesine tinhausunu koyan alt gelirli insanların bahcesinden tinhausundan rahatsız ol..
 Selim
 13 Mayıs 2024 Pazartesi 22:38
İşgüzarlık yapıyorsunuz,avrupada hobi evleri ve arazileri olan yerlere bekllediye elektrik su verip altyapı hizmeti götürüp, o tinhausun yada yapılan bahçe evinin kapısinada vergilendirme tabelası asııyor yasal statute getiriliyor. Biraz avrupaya gidip orada hobi bahçesi hafta sonu evi denilen yerleri gezinde turkiyedede bubevlere bahçelere yasal statü verin vergilendirin altyapı götürün ..o evleri kaldırmak is degildir
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz