MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Vatandaştan Kılıçdaroğlu’na kentsel dönüşüm talebi
Politika
24 Ekim 2021 Pazar 15:05

Vatandaştan Kılıçdaroğlu’na kentsel dönüşüm talebi

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Karabağlar ziyareti esnasında Uzundere kentsel dönüşüm bölgesinde yaşayan vatandaşla arasında geçen diyaloğu video olarak paylaşarak, “Hep söylüyorum. CHP'li Soyer, CHP Milletvekillerini İzmir'de sokağa çıkamaz hale soktu” ifadelerini kullandı.

EGEDESONSÖZ- İzmir’e birçok etkinliğe katılmak üzere gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Karabağlar’da Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi temel atma töreninin ardından Uzundere Kentsel dönüşüm Bölgesi içinde kalan Uzundere ve Yurtoğlu Mahallesi halkının talepleriyle karşı karşıya kalarak, sorunlarını dinledi. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in kendilerini dinlemediğini ileri süren Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi mağdurları Kılıçdaroğlu'ndan, 9 yıldır tamamlanmayan projenin bir an önce bitirilmesi için söz aldı.

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Kılıçdaroğlu ve bölge halkından bir vatandaş arasında geçen diyaloğu paylaşarak, Kılıçdaroğlu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirdi.

Kaya’nın paylaştığı videoda, vatandaşın "Ben siyasi konuşmak istemiyorum" demesi üzerine Kılıçdaroğlu’nun “Ben de siyasi konuşmak istemiyorum, ben doğruları söylüyorum” dediği anlaşılırken vatandaş, “O zaman buradaki bütçeyle bizim orayı yapsaydınız, buradaki bütçeyi nasıl ayarladınız? Bunu devlete nasıl mahal ediyorsunuz? O zaman Büyükşehir bıraksın, açık söylüyorum; biz bunu devletle çözmeye çalışalım, tapularımız burada” ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu ise “O zaman devlete söyleyin gelip Büyükşehir Belediyesi’yle anlaşsın beraber yapalım” demesinin ardından vatandaş, “O zaman siz burada söz verebilir misiniz?” diye sordu. Kılıçdaroğlu da “Söz veririz, şöyle yapacağız, hükümetle konuşun, tapuları gerekirse devredeceğiz, gelsinler size yapsınlar” şeklinde yanıt verdi. Vatandaş, “Sizin örnek proje dediğiniz projeyi yapamayacağınız” derken Kılıçdaroğlu araya “Biz yaparız” diye girmesi üzerine, Vatandaş “Ama ne zaman?” diye sordu. Kılıçdaroğlu ise “Efendim ihale açıyorsunuz ihaleye müteahhit girmiyor” dedi. Vatandaş ise “O zaman oranı düşürün, belediye şirketi girsin ihaleye, belediye şirketi yapsın, ticari amaç gütmüyor ya belediye, o zaman belediye yapması lazım. Biz mağduruz” dedi. Kılıçdaroğlu da “Bak kardeşim, efendim sizin mağdur olduğunuzu biliyoruz” dedi. Vatandaş ise “İnanın ki mağduruz, çivi çakamıyoruz gerçekten, vallahi mağduruz. Büyükşehir’in bunu yapması lazım ama bakın biz muhatap bulamıyoruz” dedi.

 

Video’nun açıklama kısmında CHP'yi eleştiren Kaya, şu ifadeleri kullandı:
“Hep söylüyorum. CHP'li Soyer, CHP Milletvekillerini İzmir'de sokağa çıkamaz hale soktu. İşte, örnek. İzmirliler, Kılıçdaroğlu'na büyük tepki gösteriyor. Kılıçdaroğlu ise, "Belediye olarak biz çözemedik, hükümet çözsün" diyor. Boşuna demiyoruz; Onlar konuşur AK Parti yapar!”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 mahmut
 25 Ekim 2021 Pazartesi 10:12
sayın cumhurbaşkanımız boşuna söylemedi bunlar daha iyi günleri diye. işte sokağa çıkamayacak hale geliyorlar
 olacağı
 24 Ekim 2021 Pazar 23:21
Olması gereken olmuş, Kocaoğlu başlattı diye rafa kaldırılan, görmezden gelinen projelerin bir şekilde Kılıçdaroğlu'na anlatılması lazım! Tamam AKP'ye hayır ama bu nankörlük de yenir, yutulur değil! 2023'te başkanlığı bu gidişle İYİ parti alacak görünüyor.
 Bülent ışık
 24 Ekim 2021 Pazar 18:48
İstanbul'da 2019 yılında kurulan kentsel dönüşüm mağdurlarının derneği var.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz