MENÜ
İzmir
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yapılandırma hüsranı… CHP’li Bakan’dan iktidara: Halktan tamamen koptular!
Politika
27 Temmuz 2021 Salı 11:20

Yapılandırma hüsranı… CHP’li Bakan’dan iktidara: Halktan tamamen koptular!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Murat Bakan, borç yapılandırmasına başvuran 1 milyon 483 bin 595 kişinin ilk taksit borçlarını ödeyemediğini belirterek “Kibir, lüks ve şatafat düşkünlüğü, kendi ‘sınıfından’ başkasını görmeyen, duymayan, bilmeyen iktidar sahipleri, yaşadıkları güç zehirlenmesiyle ülkeyi çok büyük bir ekonomik buhrana sürükledi... Ağır ve adaletsiz vergiler altında ezilen, borçtan, işsizlikten ve çaresizlikten intihar eden halktan tamamen koptular” dedi.

EGEDESONSÖZ- Hükümet tarafından ilan edilen borç yapılandırması ile ilgili olarak çarpıcı bir detay ortaya çıktı. Birgün’ün haberine göre yapılandırmadan faydalanmak isteyen 1 milyon 483 bin 595 kişi borcunun ilk taksitini ödeyemediği için yapılandırma hakkını kaybettiği ileri sürüldü.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ise hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan şunları söyledi:

“Kibir, lüks ve şatafat düşkünlüğü, kendi ‘sınıfından’ başkasını görmeyen, duymayan, bilmeyen iktidar sahipleri, yaşadıkları güç zehirlenmesiyle ülkeyi çok büyük bir ekonomik buhrana sürükledi... Ağır ve adaletsiz vergiler altında ezilen, borçtan, işsizlikten ve çaresizlikten intihar eden halktan tamamen koptular.

Artık kafalarını çevirir, kulaklarını tıkar durumdalar. Düşünün; Vatandaş ayçiçek yağını bardakla satın almaya çalışırken "Aya sert iniş yapacağız" müjdesi(!) verilen; selden dolayı evlerinden barklarından olmuş, yakınlarını kaybetmiş insanların kafasına çay fırlatılan..."Evimize ekmek götüremiyoruz" diyen vatandaşa "Bu bana çok abartılı geldi" cevabının verildiği, millete "kuru ekmek yiyorlarsa aç değiller" denilebilen konforlu bir alana sığınmışlar.

Pandeminin ortasında; 1 milyon 483 bin 595 kişi yapılandırdığı borcunun sadece 1 taksitini ödeyemediği için yapılandırma hakkını kaybetti. Aileleriyle birlikte düşündüğünüzde yaklaşık 6 milyon insan...

Fakat ülkeyi yönetenler, vatandaşı hala borç ile bağlama gayreti içinde. Bir yanda tek kalemle borcu silinen büyüüük patronlar, diğer yanda vatandaşa ‘nimet’ diye sunulan borç yapılandırması...

Bir yanda ikişer, üçer maaş içinde yüzen bir grup saray çevresi, diğer yanda borcunun 1 taksitini ödeyemediği için yapılandırma hakkını kaybeden milyonlar…”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 izmir
 27 Temmuz 2021 Salı 13:44
önce izmir in sorunlarını bir çözseniz. berbat ettiniz güzelim izmir i
 partili
 27 Temmuz 2021 Salı 11:55
karabaglarda bülent sözüpeki istemiyoz.
 kendirci
 27 Temmuz 2021 Salı 11:45
kurulmuş saat gibisiniz önce sertel sonra sen valla alkıslıyorum kuran iyi kuruyor zembereğinizi :)))
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz