MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yaşlı arabalar yok satıyor!
Otomobil
19 Mayıs 2022 Perşembe 11:31

Yaşlı arabalar yok satıyor!

Fiyatlarının artması nedeniyle sıfır, hatta 10 yaşında bir araba satın alma gücü olmayan vatandaşlar, ayaklarını yerden kesmek için 20 yaş üstündeki araçları tercih etmeye başladı. 95 model Şahin, Doğan gibi arabaların 70-80 bin liraya satıldığını belirten Otokent Başkanı Fevzi Demir, “Binilebilecek sorunsuz arabalar, 150 bin liradan başlıyor ama ekonomik sıkıntılar, insanları eski arabalara yöneltti” dedi

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Otomobil piyasasında eski araçlara rağbet giderek artmaya başladı. Atalarımız, “Eskiye rağbet olsaydı, Bitpazarı’na nur yağardı” dese de hurdaya ayırma zamanı gelmiş araçlar bile kıymetlendi. Ağırlaşan hayat şartları yüzünden sıfır araba alma hayalinden uzaklaşan vatandaşlar, 5-10 yaşında bir araca sahip olmakta bile zorlanıyor. Ayağını yerden kesecek bir arabasının olmasını isteyenler, neredeyse trafikten men edilecek yaşa gelmiş 1990 model araçları tercih etmeye başladı.

100 BİN LİRAYA ALBEA VEYA PALİO ALINABİLİR
İzmir Otokent Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Demir, yazın gelmesiyle birlikte araba satın almak isteyenlerin arttığına dikkat çekerken, pek çok kişinin cebindeki parayla istediği arabayı alamadan geri döndüğünü anlattı.

70-80 bin liraya ancak 95 model Şahin, Doğan gibi; 100 bin liraya 2004 model Albea, Palio gibi araçların bulunabildiğini belirten Başkan Demir, şu bilgileri aktardı:

TALEBİN YÜZDE 10’U, ÇOK YAŞLI ARAÇLARA
“Binilebilecek ikinci araçların en düşük modeli, 2011 model Hyundai, Clio gibi arabaların olduğunu görüyoruz. Bu arabaların fiyatları da yaklaşık 150 bin lira civarında. Yani vatandaş, kendisine sorun çıkarmayacak bir araba almak isterse, 150 bin lirayı gözden çıkarması gerekiyor. Fakat ekonomik zorluklar nedeniyle daha düşük bütçeyle araba almak isteyenlere yardımcı oluyoruz. Eski arabalara rağbetin arttığını görüyoruz. Ancak eski model arabalara talep, toplam talebin yüzde 10’u kadar olduğunu söyleyebilirim. Geçen yıllarda bu kadar eski araçlara talep yükse 3 civarındaydı. ”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz