MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yeni kampüs ihalesi sonuçlandı: 414 milyonluk yatırım!
Ekonomi
1 Haziran 2024 Cumartesi 08:56

Yeni kampüs ihalesi sonuçlandı: 414 milyonluk yatırım!

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin Güzelbahçe’de yapımına başlanan yeni kampüs inşaatının ihalesi sonuçlandı. İhaleyi 414 milyon TL bedel ile Antalya merkezli Simya Mimarlık Şirketi aldı. 12 Haziran’da temeli atılacak üniversitede ilk etapta mühendislik fakülteleri ve idari binalar inşa edilecek.

EGEDESONSÖZ- İzmir Ticaret Odası’nın sahibi olduğu Türkiye’nin öne çıkan özel kurumlarından İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde yeni kampüs çalışmaları sürüyor. Yıllardır Balçova’daki yerleşkede eğitim veren üniversite Güzelbahçe’de yeni kampüse taşınmak için gün sayıyor.  İmar planları ve inşaat izinleri tamamlanan yeni kampüsün altyapı işlerinden sonra sıra üst yapı çalışmalarına geldi.

Üniversite idari binaları, kütüphane, mühendislik fakültesi ve fen edebiyat fakültelerini kapsayan ilk blokların ihalesi sonuçlandı. Yaklaşık maliyeti tespit edildikten sonra yapılan ihalede 9 firma dosya alırken 3 firma teklif sundu. Çekişmeli geçen ihaleyi 414 milyon TL’ye Antalya merkezli Simya Mimarlık ve Mühendislik Şirketi aldı.

Yer teslimi sonrasında çalışmaları hızlandıracak firma şantiyeyi kısa süre içinde kurarak altyapısı tamamlanan alanda üst yapı ve blok inşaatlarına başlayacak. Üniversitenin yeni kampüsü için 12 Haziran’da görkemli bir temel atma töreni gerçekleştirilecek.

Öte yandan parçalı ve kademeli şekilde yapılacak üniversite kampüsün tamamlandığında üniversiteye maliyeti yaklaşık 1 milyar TL’yi bulacak. Üniversite yönetimi tüm çalışmaları ve kampüsün tamamını 2 yıl içinde bitirecek.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Mehmet
 5 Haziran 2024 Çarşamba 01:00
Tam fay hattı üzerinde:)
 Adam Ol
 3 Haziran 2024 Pazartesi 00:04
CHP ile ne alakası var? Özel teşebbüs bu! Kafa bu kadar çalışıyor.
 Adam
 2 Haziran 2024 Pazar 18:47
CHP var medeniyet var, gelişim var, hizmet var.
 VEDAT ÖZYAVRU
 2 Haziran 2024 Pazar 08:45
Önce TÜRKİYE devamında İZMİR ve Bölgemiz için çok çok önemli bir girişim. HAYIRLI VE UĞIRLU OLSUN. Emeği geçenleri yürekten kutuyorum. Aydınlık günlere doğru koşar adım gidiyorsunuz. TEBRİKLER??????
 Enver Olgunsoy
 1 Haziran 2024 Cumartesi 15:16
Universitemiz yeni kampüsü mükemmel olacak..Yolumuz acik olsun..
 Rifat DEMİRLİ
 1 Haziran 2024 Cumartesi 12:23
Hayırlara vesile olsun emeği geçenlere sonsuz teşekkürler. YENİ UFUKLARA YELKEN AÇIYORUZ yolumuz açık olsun
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz