MENÜ
İzmir 16°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yüksek Hızlı Tren, adım adım İzmir'e... Bir engel daha aşılıyor!
Ege
11 Ekim 2021 Pazartesi 13:25

Yüksek Hızlı Tren, adım adım İzmir'e... Bir engel daha aşılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı Projesi kapsamında yapımına başlanan Eşme-Salihli kesimindeki T-1 Tüneli'nde yarın yapılacak ışığı görme törenine katılacak.

AA muhabirinin, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından aldığı bilgiye göre, Ankara-İzmir YHT Hattı Projesi'nin 74,4 kilometrelik Eşme-Salihli kesiminde yer alan 21 viyadük ve 25 tünelden biri olan T-1 Tüneli, Türkiye'de TBM ile yapılan en büyük çaplı tünel olma özelliği taşıyor.

Tünel kazı ve segment montaj imalatına 20 Mart'ta başlanan ve kısa sürede tamamlanan T-1 Tüneli, Türkiye'de demir yolu ve güvenlik hattının tek kesitte iki katlı olarak inşa edilen ilk olma özelliği taşıyor.

Tünel içinden ambulans ulaşımının da sağlanabileceği üst katta hızlı tren hattı, alt katta da güvenlik olmak üzere iki katlı olarak tasarlandı.

Paris İklim Anlaşması'nın onaylanmasının ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca sıfır emisyon ve Yeşil Kalkınma Planı çerçevesinde demir yolu yatırımları hızlandırıldı. (AA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Serdar
 12 Ekim 2021 Salı 13:48
Arkadaşlar ben sabırla bekliyorum size ne oluyor anlamış degilim bu işi yapanlar canla başla mücadele ediyor bu insanlar robot gibi çalışmıyor temiz ve güzel bir ortamda iş yapıyorlar lütfen
 Serdar
 12 Ekim 2021 Salı 13:38
Allah nasip ederse seneye görmek olsun kısmet olursa bana bir tarih verebilirmisiniz bu konuda beni aydınlatırmısınız lütfen teşekkür ederim
 Vatandaş
 12 Ekim 2021 Salı 09:03
Torunlara inşallah.
 Proje aşırı yavaş ilerliyor
 11 Ekim 2021 Pazartesi 17:26
12-13 senede biterse iyi. Taaaa 2006'larda gündeme gelen bir projeydi. Aradan geçmiş yıllar. Projenin YHT'den, HT'ye çevrilmesi de bu kadar gecikmenin üstüne işin tuzu, biberi oldu.
 sezarın hakkı sezara
 11 Ekim 2021 Pazartesi 17:05
yahu neyin engeli aşılıyor? kaç yıl oldu kardeşim ?
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz