MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Zarar büyük… Çeşmeli üreticiyi dolu vurdu!
Ekonomi
6 Nisan 2023 Perşembe 13:17

Zarar büyük… Çeşmeli üreticiyi dolu vurdu!

İzmir-Çeşme’de etkili olan dolu ile fırtına tarım alanlarında hasara neden oldu. Çeşme Ziraat Odası Başkanı Süleyman Özer yaptığı açıklamada “Ağaçlar ve filizler zarar gördü. Kuraklıktan sararan buğdaya şimdi de dolu vurunca başaklar tahrip oldu. Ot Festivali’ne daha 20 gün var. Şiddetli yağışın festivale bir etkisinin olup olmayacağını önümüzdeki günlerde etkisini göreceğiz” dedi.

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- Çeşme ilçesinde iki gün boyunca etkili olan kuvvetli sağanak yağış, bu sabah saatlerinde şiddetli dolu yağışına çevirdi. Dolu sebebiyle yollar kapanırken dünyaca ünlü Ilıca Plajı beyaza büründü.

Diğer yandan ilçe ekonomisinin belirleyici faktörlerinden olan tarımsal üretim, şiddetli dolu yağışı sebebiyle ciddi zarar gördü.

Çeşme Ziraat Odası Başkanı Süleyman Özer çiçekte olan meyve ağaçlarında zararın büyük olduğunu ifade etti.

AĞAÇLAR VE FİLİZLERDE HASAR ÇOK!
Süleyman Özer, Egedesonsöz’e yaptığı değerlendirmede “Çok şiddetli yağan dolu dolayısıyla ağaçlar büyük zarar gördü. Filizlerde hasar meydana geldi. Meyveler, çiçek açma dönemindeydi, onlar kırıldı. Enginarın yapraklarına da zarar veriyor. Bu kadar şiddetli dolu enginarın gelişmesini etkileyebilir ancak çok büyük zarar yok. Ovacık’ta köyün içerisinde yağış olmuş ancak enginarı etkileyecek derecede değil. Ilıca tarafında kepçe çalışıyordu kar gibi iri dolu taneleri vardı. Ot Festivali’ne daha 20 gün var. Şiddetli yağışın festivale bir etkisinin olup olmayacağını önümüzdeki günlerde etkisini göreceğiz” dedi.

YAĞIŞIN YERALTI SULARINA ETKİSİ BULUNMUYOR
Yağıların buğdaya da zarar verdiğini aktaran Başkan Özer, küresel ısınma konusuna da di,kkat çekerek şunları söyledi:

“Küresel ısınmadan dolayı mevsimlerde dengesizlik oldu. Şiddetli yağışlar tarım alanlarında erozyona da sebep oluyor. Yağan yağış yer altı sularına da katkı sağlamıyor, akıp gidiyor. Sebze ve meyvelerin yeni filizlerini kırıyor. Yağışların düzensizliği bu tür hasarlara yol açıyor. Kuraklıktan dolayı sararan buğdayları şimdi de şiddetli yağmur başaklarını tahrip etti” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz