MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Zorlu’dan üzüm bağına demir perde!
Enerji
31 Ocak 2024 Çarşamba 09:52

Zorlu’dan üzüm bağına demir perde!

Zorlu Holding’in Manisa’nın Alaşehir ilçesindeki üzüm bağı ve tarım arazisi üzerinde hayata geçirmek istediği güneş enerji santrali Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan onay aldı.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ – Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Zorlu Holding bünyesinde yer alan Zorlu Jeotermal Enerji Elektrik Üretimi Anonim Şirketi’nin Alaşehir Jeotermal Enerji Santraline ek olarak yapmak istediği güneş enerji santrali ile ilgili kararını açıkladı.

Bakanlık, Şahyar Mahallesi sınırlarındaki 154 ada 3, 11, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 23 nolu parseller üzerinde hayata geçirilmesi planlanan 12 MWe gücündeki GES’le ilgili ‘ÇED Olumlu’ kararı verdiğini duyurdu.

301 milyon 614 bin TL’lik proje kapsamında her bibi 545 Wp gücünde toplam 26 bin 964 güneş paneli dikilecek.



GES panellerinin kurulması planlanan alanlar yürürlükteki İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100.000 ölçekli onaylı Çevre Düzeni Planı’nda “Tarım Arazisi” niteliğinde alanlar içerisinde kalıyor. Tarım arazileri arasında üzüm bağları da bulunuyor.

Öte yandan Manisa Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü ve İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün talepleri doğrultusunda kimi parseller ÇED sahasından çıkarıldı.


Ayrıca ÇED sahasında Nesli Tehlike Altındaki Türlerin Ticaretine İlişkin Sözleşmesi’ne göre ek 2 listesinde yer alan 6 bitki de bulunuyor.
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Coşan Talu
 31 Ocak 2024 Çarşamba 18:52
Bu yerler CEO su tarafından kullanılan hazine arazileridir ve tarım için açılmış verilmiştir TES konutsa orada tarımda yapılamaz diğer tarım arazisinde etkilenir bitkilerin rekoltesini etkileyen kuş serçe, kelebek , sinek vs ile döllenme yardımcısı ve rüzgarla ürün miktarında kayıplara sebeb olur
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz