MENÜ
İzmir
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Soyer açıklama yapmıştı... Veteriner hekimler ne dedi?
Güncel
2 Ocak 2022 Pazar 13:58

Başkan Soyer açıklama yapmıştı... Veteriner hekimler ne dedi?

Engelli hayvanlar için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in "yaşam boyu tedavi ve ücretsiz kısırlaştırma bizden" açıklamasına yönelik açıklamalarda bulunan Belediye Veteriner Hekimler Derneği Genel Sekreteri Nurhan İşler, bu durumun mevzuat açısından mümkün olmadığını söyledi.

EGEDESONSÖZ-  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in engelli hayvanlar için başlattıklarını duyurduğu "yaşam boyu tedavi ve ücretsiz kısırlaştırma bizden" çalışması hakkında Belediye Veteriner Hekimler Derneği'nden açıklama geldi. Belediye Veteriner Hekimler Derneği Genel Sekreteri Nurhan İşler, bu çalışmanın mevzuata aykırı olduğunu belirtti.

VETERİNER HEKİMLERE DANIŞILMALI
Başkan Soyer’in vermek istediği hizmetin düşüncede güzel ancak mevzuat açısından uygun olmadığını vurgulayan İşler, “Belediye Başkanlarının böyle  kararlar almadan  ve açıklamaları  yapmadan önce, konusunda uzman veteriner hekimlere danışmanlarının daha iyi olacağını belirtmek isteriz” dedi.

YEREL YÖNETİMLER SAHİPLİ HAYVANLARA HİZMET VEREMEZ
İşler, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in sosyal medya hesabından görselli hazırlanmış açıklamasında 'Sahipli veya sahipleneceğiniz engelli can dostlarımızın ömür boyu tedavi masrafları bizden', 'Yaşam boyu tedavi ve ücretsiz kısırlaştırma bizden' yazan bir paylaşım yapıldığını ancak bunun mevzuata aykırı olduğunu vurguladığı açıklamasında şu sözleri söyledi:

"Yapılan paylaşımdan sahipli engelli ev hayvanlarının tedavi ve kısırlaştırma ameliyatlarının Büyükşehir Belediyesi bünyesinde ücretsiz yapılacağı anlaşılmaktadır. Oysa Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı' nın, Türk Veteriner Hekimleri Birliği’ne göndermiş olduğu 21.02.2012 tarih ve B.12.0.GKG.0.02.03-325.09.99-544 sayılı yazısı ve dönemki adıyla İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından B.12.0.GKG.0.02.03-325.09.99-440 sayılı ve 14.02.2012 tarihli yazılarında açıkça belirtildiği üzere; yerel yönetimlere ait hayvan sağlığı hizmeti sunulan birimlerde, sahipli hayvanlara yönelik bir hizmetin verilmesi mümkün değildir."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz