MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
GDZ sözleşmeleri feshediyor... İndirimli elektrik kullanan aboneye şok!
Enerji
4 Kasım 2021 Perşembe 08:32

GDZ sözleşmeleri feshediyor... İndirimli elektrik kullanan aboneye şok!

GDZ Elektrik Dağıtım AŞ, enerji maliyetlerindeki artışı gerekçe göstererek elektriği indirimli olarak kullanan abonelerinin sözleşmelerini feshetmeye başladı. Fesihle ilgili şikayet başvuruları alan TükoDer İzmir Şubesi ise aboneye tazminat ödenmesi gerektiğinin bilgisini verdi. 

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - Elektrik dağıtım sürecinin özelleştirilmesi ile birlikte enerji şirketleri aylık belirli limitin üstünde elektirik tüketeceğini taaahhüt eden abonelerine Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından açıklanan ulusal birim tarife fiyatlarından daha ucuz fiyata elektrik satacaklarını duyurdular. Bu süreçte çok sayıda abone enerji şirketleri sözleşme imzalayarak elektrik kullanmaya devam etti. Bu şirketlerden biri de İzmir ve Manisa’da hizmet veren GDZ Elektrik AŞ idi. 

SMS İLE SÖZLEŞME SONLANDIRILDI
GDZ Elektrik aboneleri son günlerde şirketten aldığı mesajlarla şaşkınlık yaşadı. Aboneler, şirket tarafından gönderilen kısa SMS’te enerji maliyetlerinde artış gerekçe gösterilerek indirimli kullandıkları aboneliklerinin sonlandırıklarını öğrendiler. 1 Aralıktan itibaren bu aboneler başka bir şirketle anlaşmamaları durumunda elektriği EPDK tarafından belirlenen tarifeye göre kullanacak. 

‘OLAĞANÜSTÜ ARTIŞ NEDENİYLE…”
Şirket tarafından gönderilen mesajta “Değerli müşterilerimiz tüm dünya ve ülkemizde yaşanan enerji maliyetlerindeki olağanüstü artış nedeniyle …. numaralı sözleşmenizin mevcut şartlarla devamı imkansız halde geldiğinden , sözleşmeniz 1 Aralık 2021 tarihi itibari ile feshedilerek portföy çıkışınız gerçekleştirilecektir. Sözleşme feshi nedeniyle elektriğiniz kesilmeyecektir. Ayrıca 5 Kasım 2021 tarihine kadar kadar herhangi bir tedarik şirketi ile anlaşma imkanınız bulunmaktadır. Anlaşma yapmamanız halinde son kaynak tedariki kapsamında EPDK tarafından belirlenen ulusal tarifeden enerji tedarikinize devam edeceğimizi bilgilerinize sunarız” ifadelerine yer verildi. 

KULLANICILAR TÜKODER’E BAŞVURDU
Çok sayıda abone bu duruma sosyal medya hesaplarından tepki gösterdi. Bazı aboneler de Tüketiciyi Koruma Derneği (TükoDer) İzmir Şubesi’ne başvurarak haklarını aramaya başladı. Sözleşmeye göre abonelerin tazminat talep etme hakkı bulunuyor. 

‘YÜZDE 10 TAZMİNAT ÖDENMELİ’
Gediz Elektirik’in abonelikleri iptal etmesi ile ilgili Egedesonsöz’e değerlendirmede bulunan 
TükoDer İzmir Şubesi Hukuk İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Av. İrfan Çevik “Konut elektrik abonelerine yönelik olarak indirimli tarifeye son verildiğine ilişkin elektrik dağıtım şirketlerinden kısa mesaj gönderildiğine dair TükoDer İzmir Şubemize bir bilgi gelmemiştir. Şimdilik işyeri abonelerine kısa mesaj gönderildiği bilgisi edinilmiştir. İlk değerlendirmede taraflar arasında imzalanan sözleşmeye göre sözleşme süresi kadar aylık tüketim toplamı ile fesih tarihinde uygulanan fiyat esas alınarak hesaplanan toplam tutarın %10’u tutarındaki bedel cezai şart olarak abonelere ödenmesi gerektiği kanaatindeyiz. Abonelerin bu miktarı aşan zararları varsa genel hükümler dairesinde talep etme hakları saklıdır. Konu, TükoDer İzmir Şubesi Hukuk Komisyonu tarafından detaylı olarak ele alınacaktır. Değerlendirme sonuçları basın ve kamuoyu ile ayrıca paylaşılacaktır.” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Mehmet
 5 Kasım 2021 Cuma 01:15
Gediz elektrik konutlara serbest tüketici sözleşmesi yapmıyor daha önce vardı sözleşmem bitince yeilemedi müracaat ettim konutlara serbest tüketici sözleşmesi yapmıyor
 Fahri Gün
 4 Kasım 2021 Perşembe 21:00
Vatandaşı haklı teşekkürler Tükoder e örgütlü toplumlar gelişmiştir toplumlardır.
 
 4 Kasım 2021 Perşembe 14:04
Bu nasıl sözleşme? Canı isteyince sözleşme iptal olabiliyor mu?
 Ali Ali
 4 Kasım 2021 Perşembe 12:13
Elektrik dağıtım şirketlerini özelleştirerek kontrolsüz bir canavar yaratanlar şimdi mutlumusunuz? Bugünkü hayat pahalılığının nedenlerinden biride sattıkları şeker fabrikaları, gübre fabrikaları eti maden, seka, tüpraş, petkim, tekel ve daha niceleri değilmi?
 Cahit yelçi
 4 Kasım 2021 Perşembe 10:48
Soygun düzenine devam.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz