MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kepez Belediyesi'nin başkan vekili belli oldu
Politika
25 Nisan 2024 Perşembe 22:28

Kepez Belediyesi'nin başkan vekili belli oldu

CHP Meclis Üyesi Prof. Refik Emre Altekin, ikinci turda 31 oy alarak Kepez Belediyesi'nde, tutuklu bulunan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün yerine vekalet etmek üzere seçildi.

Kepez Belediye Başkanlığı'na vekalet edecek ismin belirlenmesi için yapılan oylamanın ilk turunda adaylar üçte iki çoğunluğu sağlayamadığı için seçim ikinci tura kalmıştı. İlk turda CHP adayı 28 oy alırken, AK Parti adayı ise 17 oyda kaldı. İkinci turda Prof. Dr. Altekin 31 oy alarak, Kepez Belediye Başkan Vekili seçildi.

Antalya Valiliği Kepez Belediyesi’nin Meclis kararıyla bir başkan vekili belirlenmesini aksi takdirde başkanlık görevinin bir kamu görevlisine verileceğini hatırlatarak Kepez Belediyesi’ni vekil başkan seçmek üzere oylamaya çağırmıştı.

Ne olmuştu?
Antalya'daki teleferik kazasına ilişkin soruşturma kapsamında, kazanın yaşandığı Tünektepe Teleferik Tesisi'ni işleten ANET A.Ş. eski genel müdürü ve son seçimlerde CHP'den Kepez Belediye Başkanı seçilen Mesut Kocagöz ile mevcut ANET Genel Müdür Vekili Ahmet Buğra Samsunlu, mekanik mühendisi Okan Erol, Megatower bakım şirketi sahibi Serdar Tezcan, bakım şirketinin bakım ve otomasyon amiri Serkan Yellice 'taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçlamasından tutuklandı.

Tutuklanan Kocagöz ifadesinde, belediye başkan adaylığı için 28 Kasım Aralık 2023'te ANET A.Ş.'deki görevinden ayrıldığını, genel müdürlüğü döneminde bakımların eksiksiz yapıldığını söyledi, bu döneme ait tadilat bakım belgelerini savcılığa sundu. İstifa ettikten sonra 2024 yılında yapılan ağır bakım ve yıllık bakımlara ilişkin bir bilgisi olmadığını bildiren Kocagöz, hazırlanan ön bilirkişi raporunu da hatalı bularak, "Tek sorumlu benmişim gibi gösterildi" dedi. Teleferik tesisinde son bakımların ise 19 Şubat-4 Mart 2024'te yapıldığı ortaya çıkmıştı. 

Mesut Kocagöz, 2019’daki yerel seçimlere iki ay kalan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel döneminde AK Parti'den ihraç edilerek CHP'ye geçmiş; büyükşehir belediyesinin şirketi ANET A.Ş.'de 5 yıl genel müdürlük yapmıştı. 2018 yılından itibaren Tünektepe Teleferik Tesisi'ni işleten ANET'in genel müdürü olan Kocagöz, Kasım 2023’te görevinden istifa etti, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde de CHP'den Kepez Belediye Başkanı seçildi.

CHP’den Antalya Kepez Belediye Başkanı seçilen Kocagöz’ün cezaevine gönderilmesinin ardından avukatları Kocagöz’ün tutuklu yargılanmasına itiraz etmiş ancak bu itiraz 18 Nisan’da kabul edilmemişti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz