MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Konak'ta işçilere yüzde 140 zam!
Yerel Yönetimler
25 Nisan 2024 Perşembe 12:37

Konak'ta işçilere yüzde 140 zam!

Konak Belediyesi ile Belediye-İş (Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler İşçileri Sendikası) arasında yapılan toplu iş sözleşmesi, düzenlenen imza töreniyle gerçekleşti. Başkanlık makamında yapılan törende Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Belediye-İş Sendikası İzmir 4 No’lu Şube Başkanı Ayhan Doğan ve belediyenin kadrolu 30 işçisi yer aldı. İki yıl geçerli olacak sözleşme kapsamında belediye işçileri, maaşlarda yapılan iyileştirmenin yanında sosyal yardımlarda da yüzde 140 civarında zam aldı.

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, yan yana, omuz omuza çalışarak Konak’ta başarı hikayesi yazacaklarını ifade ettiği konuşmasında sözleşmenin hayırlı olmasını temenni ederek şunları söyledi:

“Hep söylediğim bir şey var, aday adayıyken de adayken de şimdi de… Bu bir ekip işi.  Belediye başarısı, becerisi bir ekip işi. Tek başına, bir belediye başkanı asla bir hikaye yazamaz. Bir kahramanlık hikayesi de ortaya koyamaz. Biz, bütün çalışanlarımızla aynı amaç için yola çıkarsak, halkına hizmet eden, güler yüzlü, insanları mutlu eden, Konak’takileri mutlu eden bir çalışma anlayışını benimsersek, birlikte çalışırsak başarı gelir. Dolayısıyla sizin mutluluğunuz benim için çok önemli. Benim de sizden istediğim, bu çıktığımız yolda, bu beş yıl boyunca yanımda olmanız. Emeğinizle, gücünüzle, desteğinizle; yapacağımız projelerde, hizmetlerde beni desteklemeniz.”

Sendikadan Başkan Mutlu’ya teşekkür
Belediye-İş Sendikası İzmir 4 No’lu Şube Başkanı Ayhan Doğan da İzmir’de en iyi sözleşmeyi yaptıklarının altını çizerek, “Nilüfer Başkanımız adaylığı sürecinde, belediye başkanı olarak ilk yapacağım şey işçinin, emekçinin alın terini son kuruşuna kadar ödemek, demişti. Bunu da bize, bu toplu sözleşmede gösterdi. Konak işçisi İzmir’de yapılan en iyi sözleşmeyi imzaladı. Emek en yüce değerdir diyen Nilüfer Başkanımıza, emeğe olan saygısından ötürü teşekkür ediyorum. Toplu sözleşmenin hem belediyemize, hem işçi arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Murat
 27 Nisan 2024 Cumartesi 12:30
Konak "ta dükkanının önünü kirletene yaptirim uygulandığını gorursek çok sevinecegiz
 PARTİLİ
 26 Nisan 2024 Cuma 15:01
sayın başkan 1 milyar borçla teslim aldık dediğiniz belediyenin borçlarını açıklar mısınız?
 erhan s.
 26 Nisan 2024 Cuma 11:37
sayın cingöz recai, geçen döneminn 90 bin tl maaşlı şirket müdürleri kim olduğunu tahmin ediyorum da, bu vekil maaşı alan danışmanlar kimmiş acaba? başkan bunlara ne danışıyormuş bu kadar paraya açıklar mısınız?
 izmir'li
 26 Nisan 2024 Cuma 11:15
ekonomiyi iyi yönetince oluyor demek ki tepki göstermeyin milleti açlığa yoksulluğa sadaka toplumuna sürükleyenlere örnek gösterin bu rakamlar bu ülkede asgari ücret olmalı insanlar karın tokluğuna çalışıyor ülke ekonomisi karşısında olması gereken rakamlar bunlar ama herkes için olsun herkes alım gücüne sahip olsun halktan alınan halka verilirse zaten sorun ortadan kalkar. halktan alıp hak'kın adıyla gezip ceplerini doldurursa daha çok aç gezeriz
 Bülent Topci
 26 Nisan 2024 Cuma 08:23
Bir toplumu bir yerde esitlersiniz.bu zenginliktede olur fakirlikte de.lakin burda emekli ortalama 10 ile 15 bin arası maaş alırken,özel sektörde sendikasız köle gibi 17 ile 22 bin arasında maaş alırken insanlar siz hangi hakla yüzde 140 zam yapıyorsunuz.ayni şey memurlar içinde geçerli.adamlarin hafta sonu yok işleri zaten rahat ama 40 ile 60 bin bandında maaş alınıyor.bu kadar ücret ucurumunolan bir toplum nasıl olacak.
 Ali
 25 Nisan 2024 Perşembe 20:50
Belediyelerde ödenen maaşlar neden açıklanmıyor emekli memur işci bagkurlu maaşları aylar öncesinden açıklanıyor
 
 25 Nisan 2024 Perşembe 20:17
Aslında tepki göstermeye bile gerek yok. bunların hayatı yalan dolan.
 Kemal Dönmez
 25 Nisan 2024 Perşembe 19:49
Az olmuş 100500 yapaydınız
 Baris
 25 Nisan 2024 Perşembe 18:26
Hani belediye borçlu parası yoktu . Bu emekçinin emeğinin karşılığını vermemek anlamına gelmez sadece bu ne yaman çelişki nilüfer hanım bu parti sahipsiz değil genel başkanın dediği gibi parti ayidetinizi unutmadan kamu görevi yapın hani genel başkanı gönderdik değiştirdik demiştiniz ya kemal bey için bir gün bu örgüt sizide gönderir dikkat gereksiz söyleme gerek yok 35 yıllık örgüt emekçisi barış
 Birgül Özdemir
 25 Nisan 2024 Perşembe 17:06
Helal olsun Başkanım takdir ettim sizi görevinizde başarılar dilerim
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz