MENÜ
İzmir 19°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sel ve toprak kayması: 55 ölü, 76 kayıp
Dünyadan
5 Mayıs 2024 Pazar 10:44

Sel ve toprak kayması: 55 ölü, 76 kayıp

Brezilya'nın anlık sağnak yağışı, sel ve toprak kaymasının nedeni oldu. Yetkililer, birkaç parça halinde devam eden 55 kişinin hayatını kaybettiğini, 76 kişinin ise kaybolduğunu duyurdu. Brezilya ordusu, seleden etkilenenlere yardım için havadan ve karadan faaliyetlerini sürdürüyor.

Brezilya'nın mevcut Rio Grande do Sul'unda birkaç süre süren sağanak yağış, kendi ve toprak kaymalarına neden oldu. Brezilya medyası, 55 kişinin hayatını kaybettiğini, 76 kişinin hayatını kaybettiğini, 107 kişinin de yaralandığını duyurdu. Brezilya Sivil Savunma'dan yapılan, eyalet genelinde 13 bin 300 kişinin sığınağa alındığı, 69 bin 200 kişinin ise evde bulunmadığı belirtildi. Sel ve toprak kaymalarının 510 binden fazla kişinin hayatını olumsuz yönde etkileyeceği tahmin ediliyor.

Brezilya Savunma Bakanlığı, eyalet genelinde 7 binden fazla kara aracı, 2 bin 340 bot ve 402 hava aracının arama kurtarma işlemlerini sivil halka destek sağladığını belirtti. Ordu tarafından yayınlanan görüntülerde, evlerinin çatısında mahsur kalan ailelerin ve çocukların helikopterle kurtarıldığı anlaşıldı.(DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz