MENÜ
İzmir 18°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
'Bir Özerk Federasyon Hikayesi'ne açıklama!
Nüvit TOKDEMİR
YAZARLAR
11 Ocak 2024 Perşembe

'Bir Özerk Federasyon Hikayesi'ne açıklama!

Bu köşede geçtiğimiz günlerde, Türkiye'deki spor federasyonlarının "özerk" olmasına karşın, siyasi iktidarın isteği ve "işareti" doğrultusunda şekillendiğine vurgu yaparken, Türkiye Su Sporları Federasyonu'nda da bu konuda ilginç gelişmeler yaşandığını anlatmaya çalışmıştık.

Yazıda anılan şirket, konuya ilişkin kendince bir değerlendirmede bulunarak açıklama göndermiş. Açıklamayı "söz hakkı gereği" yayınlıyorum. Yanıtını aşağıda okuyacaksınız...

X

"egedesonsoz.com haber sitesinde 16.12.2023 tarihli 'Bir Özerk Federasyon Hikayesi' başlıklı haberde üvekkil şirketin açık bir şekilde adı yazılmak suretiyle 'Başkan Oğuz Aydın'ın  'Sas Cankurtarma Merkezi'nin sahibi olduğu, federasyonla  çalıştığı görülmüş!' şeklinde aslı olmayan, müvekkil  şirketin ticari itibarını zedeleyecek nitelikte haber içeriklerine yer verilmiştir.

İşbu iddialar gerçek dışı olup; müvekkil şirket ile bahsi geçen şahıs arasında herhangi bir bağlantı bulunmamaktadır. Söz konusu haber gerçeklikten uzak, insanlarda yanlış bir algı oluşturması amacıyla hazırlanmıştır. Müvekkil şirket alanında lider firmalarda yer almakta olup işbu alanda faaliyet gösteren diğer şirketler gibi TSSF tarafından eğitim açılmasına karar verilmesinin ardından eğitim almak isteyen kişilere hizmet vermektedir. Müvekkil şirkete başvuru yoğunluğunun olması tamamen eğitim kalitesinden kaynaklanmakta olup bahsi geçen haber ile ileri sürülen iddialar gerçeklikle bağdaşmamaktadır. Müvekkil şirket ticari teaamüllere uygun şekilde faaliyetini sürdürmekte olup haksız rekabet ortamı oluşturacak herhangi bir eylem gerçekleştirmemektedir."

X

Öncelikle belirtmek gerekiyor ki, anılan şirketin federasyon başkanıyla birlikte anılması, ilgili çevrelerde olduğu kadar Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nde de dillerden düşmeyen bir konu!

Yazıda temel amaç özerk bir federasyonun işleyişinde şikayetlerin öne çıkıp yükselmesiyle birlikte, GS Genel Müdürlüğü'nün istifasını istemesi, istifa gelmesine karşın açıklanmaması ve olası seçimin Paris Olimpiyatları sonrasına ötelenmesi için sürecin tamamlanmasının gerçekleşmesi için zaman kazanılmak istenmesi; böylece federasyondaki işlerin de aksıyor olduğu yönündedir. Başkan ile anılan şirketin adının birlikte geçmesinin tek nedeni, yazı içinde sadecee şikayetlerden kaynaklı bir etken niteliğindedir...

X

Şirket açıklamasında, "iddialar gerçek dışıdır" denilerek, şirket ile başkan Oğuz Aydın arasında herhangi bir bağ bulunmadığı savunuluyor!

Acaba öyle mi?

İşin gerçeğine baktığımızda; şirketin Oğuz Aydın tarafından kurulduğunu, Kadıköy 21. Noretliği'nde yapılan işlemle Aydın'ın şirketteki 1000 adet payını 100.000.- TL. karşılığında  kardeşi Soner Aydın'a devrettiğini görüyoruz!

X

Ayrıca...

İnternette "SAS Su Akademisi" diye girdiğinizde...

"Ekibimiz"  başlığı altında...

Oğuz Aydın'ın "Genel Koordinatör" olarak...

Dr. Soner Aydın'ın "Altın Cankurtaran-Kurumsal Yönetici" adı altında...

Ve Oğuz Aydın'ın oğlu Coşkun Yağız Aydın'ın "Bronz Eğitmen-Marmara Bölge" adı altında tanıtıldığını görürsünüz...

X

Siz, "Anılan kişiyle bağımız yok" diyebilirsiniz!

Ama belgeler başka şey söylüyor ne yazık ki!

Başta da anlatmaya çalıştık, konu bir federasyonun "özerkliği" ile ilgilidir...

İstifa kabul edilmiş, başkanın yerine "kayyum" denilebilecek bir yönetim görevlendirilmiş görünüyor...

Böylelikle seçim ötelenerek, zaman hesabı yapılıp "özerklik" rafa kaldırılmış olmuyor mu?

Konumuz budur!

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz