MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Beklenen Müslüman gelecek mi?
Harun ÖZDEMİR
YAZARLAR
24 Ekim 2022 Pazartesi

Beklenen Müslüman gelecek mi?

Haklarına ve özgürlüğüne sahip çıkan insan otoriter, tek adamlı, baskıcı, faşist ve hesap vermeyip sorumsuzca ülkeyi yöneten siyasal sisteme boyun eğmez.
 

Bundan emin olabiliriz.
 

Kendi eliyle haklarını gönüllü olarak bir başkasına devren kişi veya kişilere insan bile denemez.
 

Bu da kesin!
 

İnsanın insan olmaya başlamasıyla aktif hale gelen özgürlükleri sahiplenme bilinci, geri adım atılmadan gelişerek devam ettirmek isteyen aydınlar çok çaba gösterdi.
 

Bu aşamada her şey tam yoluna girdi diye düşünürken bazı vatandaşları sahip oldukları haklardan ve özgürlüklerden feragat etmiş gibi görünebilirler.  
 

Net söylüyorum, bu da doğru değil!
 

Ben buradayım! Söyleyip kaçan ve ne yazdığını unutan biri de değilim. Bu ülkede doğmuş, büyümüş, yaşı kemale ermiş biri olarak iddia ediyorum:
 

2022 yılında insanlık tarihinin bütün birikimlerini sindirmiş bireylerin çok şeyden habersiz gibi yaşadığını sanmayın. İnsanların çoğu her şeyin farkında. Gün gelecek, hem de çok yakın bir zamanda kendi geleceğine kendisi karar verecektir.

Ben inanıyorum, siz de inanın!
 

***

Yurttaşların bir kısmı nasıl sahip olduğunu anlamadığı bazı haklarla tanışmış ve kıymetini de bilememiş olabilir. Ne yazık ki 57 Müslüman devlette durum böyle.
 

Gönül isterdi ki unutulmaya yüz tutmuş değerli kavramları, hak ve özgürlükleri Müslüman kimlikli insanlar tekrar gün yüzüne çıkarsın.
 

Haklarını ve özgürlüklerini unutmuş insanları onlar aydınlatsın…
 

Bir meşale yaksın…
 

Bütün karanlıkları aydınlatan bir meşale…
 

Özgür olmanın zengin olmaktan daha değerli olduğunu…
 

Özgürlüğün torpilden daha güçlü olduğunu…
 

Bir insanı sevmekle ona tapmak arasında cennetle cehennem kadar fark olduğunu herkes Müslümandan öğrensin!
 

Ama heyhat!
 

Hem de ne heyhat!

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Fikret Aslan
 24 Ekim 2022 Pazartesi 13:43
Nemrut kendisini öyle büyük sanıyordu ki... Göğe attığı bir okla Tanrı’yı vurduğuna inanıyordu. “Sinek küçük ama” derler ya... Nemrut’un sonunu burnundan giren bir sivrisinek getirdi. Sonradan başını taşlara vursa da yok olan sinek değil Nemrut oldu.
 Fikret ASLAN
 24 Ekim 2022 Pazartesi 12:53
ARİF ÇELİK isimli yorumcu kardeşim ne güzel yorum yapmış. Ellerine sağlık. Yaşça benden küçükte olsan büyükte olsan farketmez. Ellerinden öpüyorum. Ve senin yaptığın bu yorumu arşivime kaldırıp çocuklarıma okutacağım canım kardeşim.
 İsmail Hakkı Akyazı
 24 Ekim 2022 Pazartesi 12:24
Mükemmel ????????
 Fikret ASLAN
 24 Ekim 2022 Pazartesi 12:01
Dünya üzerinde var olan Müslüman Ülkelerin yönetimine gelen hiç bir Lider, URUGUAY eski Cumhurbaşkanı Jose Mujica gibi dürüst, ahlaklı ve namuslu olamamıştır. Evi ile Cumhurbaşkanlığı binası arasını hep kendi arabası ile üstelik tek bir koruma kullanmadan kendisi tek başına gidip gelmiştir. (arabası da eski bir Vos Vos olan Kaplumbağadır.) Eğer vaktiniz olursa Netflix'de Jose Mujica'nın hayatını anlatan belgeseli seyretmenizi tavsiye ederim. Bir müslüman olarak bu adamı seyredince müslümanlığımdan utandım, bırakın müslümanlığı, insanlığımdan utandım, bizi yönetenlerden utandım, çevremden utandım, kendimden utandım. Ve kalbimle inandığım Allahıma biraz sitem ettim. Dedim ki: "Ey Allahım, madem bizleri müslüman olarak yarattın, bizlere de son Hak Din İslamdır dedin. Peki biz müslüman ülkelere neden Jose Mujica gibi bir lider göndermedin. Üstelik Jose Mujica "ben dinlere inanmıyorum" diyor. Ey Allah'ım, şimdi ben hiç bir DİN'e inanmayan birine hayranlık duyuyorsam ve öyle bir lideri senden talep ediyorsam dinden çıkıp günahkar mı oluyorum. Karar senin Yüce Rabbim. Ya biz müslümanlara Jose Mujica gibi liderler nasip et ya da biz müslümanları perişan eden dinci Liderlere akıl fikir ve ahlak nasip eyle. KARAR SENİN.
 Arif çelik
 24 Ekim 2022 Pazartesi 11:55
Ahlaksızlığın Ummanı Olan Bu Şark´ı Yaşadıkça Tanıyorum. Hizmetine ömrümü harcadığım memlekette, dostlarım kalmadı gibi bir şey. İnsanın düşkünlüğünü, sefaletini bilirdim ama ruh sefaletinin bu kadar karanlığını görmemiştim. İnsan diye emek verdiklerimin hemen hepsi de ruh ve mana mefhumuna yabancı, menfaat kölesi bir takım haşerelermiş. Ahlaksızlığın ummanı olan bu Şark´ı yaşadıkça tanıyorum. Burada insanı fenerle arayanlar yanılmamışlar. "Müslümanız diyen insan yığını´ yok mu? Onlar, Şark´ın en aşağı tabakasını teşkil ediyor. Yaşanan şekliyle Müslümanlık Şark´ı bitirmiş. Buraya artık ne ilim girer, ne ahlak; ne de Allah uzanır bunlara… Bunların önce her şeyi bırakıp, insanlık devrine girmeleri lazım. (11 Nisan 1965 tarihli mektup) Nurettin Topçu Sayın hocam Nureddin Topçu durumu çok güzel tasvir etmiş. Kesinlikle Topçu ile aynı kanaatteyim, siz inanın diyorsunuz, nasıl inanalım?
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz