MENÜ
İzmir 12°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP ve İP içindeki ABD ve FETÖ eli
Cumhur BULUT
YAZARLAR
25 Kasım 2020 Çarşamba

CHP ve İP içindeki ABD ve FETÖ eli

Kasım Gülek, Amerikancıydı. Amerika’nın CHP içinde birinci dereceden temsilcisi…

Yıllarca CHP’nin Genel sekreterliğini yaptı.

Eli kanlı örgütün lideri Fetullah Gülen’ ile de ilişkisi de belliydi Gülek’in.

Tanıştıran oydu CIA ile Gülen’i…

Hatta Gülek’in cenaze nemazını da Gülen kıldırmıştı.

Hiç de öyle devrimci, solcu, emekçi, sosyalist veya komonist(!) değildi Gülek.

Bildiğin sömürge valisi edasında, liberal kapitalist bir tipti…

Türkiye’deki solla arası hep iyi oldu ABD’nin.

Hatta bu konuda biz bile yanıldık. Yıllarca solun arkasında SSCB var sanıyorduk. Meğer ikili oynamışlar. Önce ABD sonra SSCB varmış. Neyse.

Biz “Ne Amerika, Ne Rusya Ne Çin; Herşey Türk’e Göre, Türk Tarafından, Türk İçin!”  derken,  Bizim solcular “Hem ABD, Hem SSCB; Yaşasın Beynelminel Ülke” diyormuş meğer…

Gerçi Rahmetli Ecevit de çok severdi bu Amerikancı klikleri…

Evet evet, Karaoğlan’dan bahsediyorum, Halkçı Ecevit’ten!…

Hatta bir röportajında şu anda sol tarafından muteber sayılan bir gazetecinin “Fetullah Gülen'e neden muhabbetiniz var?” sorusuna merhum Ecevit, “Sayın Gülen sağ olsunlar, partimize sürekli maddi katkılar yapıp seçim kampanyamıza destek olurlar. Ben sayın Gülen'in kanundışı bir işini ne gördüm ne de duydum”diyerek cevap vermişti. Bu söyleşi de yayınlanmıştır.

***

Şimdi de değişen bir şey yok CHP’de!

Monşer Ünal Çeviköz de aynı kıvamda bir siyasi seyir sergiliyor.

Ama hemen, CHP’nin son kurultayında Ünal Çeviköz’ü liste dışı bırakan millicileri kutlamak istiyorum.

Bütün CHP’liler dekötü değil yani.

Hatta CHP ulusalcı, yerli ve Atamızın partisidir diye oy veren insanlar hiç değil. Birçok insandan daha milliyetçi, daha vatanperver ve ahlaklıdırlar da… Laf yok!

Ama CHP üst yönetimine söylenecek çok söz var!

Bu noktada Monşer Çeviköz’ e dikkat edelim lütfen.

Liste dışı kalsa da Kılıcdaroğlu tarafından “danışman kadrosuyla” görevlendirilen bu adama dikkat!

Monşer Çeviköz Alman Marshall Vakfında tertip edilen bir toplantıda nasıl bir ABD Mandacısı olduğunu bizzat kürsüden dile getirmiş. İzlemiş ve okumuşsunuzdur.

Biden’i alelacele Türkiye’de göreve çağıran Monşer Çeviköz,  şayet iktidara gelirlerse dişimizden tırnağımızdan artırarak kendi hava sahamızı korumak için sanın aldığımız S-400’leri kullanmayacaklarmış. Bunun sözünü de vermiş.

Bu tam manasıyla “mandacı aşkıdır”.

Oysa Türk Milleti Ulu Ceddim Mustafa Kemal liderliğinde“Manda ve Himaye Kabul Edilemez” diye 100 yıl önce yemin etmişti. (Ünal Çeviköz’ün bunu kavrayabilmesi elbette düşünülemez).

MonşerÜnal’ın  bu aşkı elbette karşılıksız değil. Biden daha aylar önce “Türkiye’deki muhalefeti desteklemek gerektiğini vurgulamıştı.”…

Ne diyelim: “Tencere yuvarlandı kapağını buldu; kadim aşk neşvü nema buldu…”

Burada bırakmak istiyorum ama bir iki kelam daha edeyim.

Dikkat ediniz ki monşerin konferansında konuştuğu Mashall Vakıfı bir “Alman Vakfıdır!”

Alman Vakıfları dendiğinde de benim aklıma katledilen onurlu insan Prof. Necip Hamlemitoğlu geliyor… (Rahmete garkolsun).

Bir de Vakfın ismi, Marshall… Yaşı ileri olanlar bu isimli ABD yardımlarını ve dönemi çok iyi hatırlar.

***

Bu arada gündemimizi hemen hemen aynı konuyla işgal eden bir de İP’te yaşananlar var…

Tevüllütü CHP kadar eski olmasa bile ABD Mandacılığında hayli mahir bir parti, İP…

Konu FETÖ…

Tartışıyorlar haftalardır. İhraçlar, disiplinler, kavgalar ve gürültüler…

“İP’in içinde FETÖ var mı yok mu? Himaye görüyorlar mı? Parti içinde FETÖ’nün eli var mı?”

Pes doğrusu.

Partinin Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın Bey bunu size isim vererek anlattı. Kalemle anlattı, görüntüyle anlattı, röportajla anlattı… Hem de yıllar önce… Niye hala tartışıyorsunuz ki?

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Mahir Orhan
 3 Aralık 2020 Perşembe 18:40
CHP karmaşık bir yapı.Solun koalisyonu gibi,milliyetçi,halkçı!,liberal,sosyalist,son yıllarda az ve etkili Kürtçü kemal beyden sonra ağırlıklı mezhepçi liğide eklersek enteresan bir yapı.Atatürk gibi Türkçü biri olsa genel Başkan olamaz bu CHP ye.
 Fikret Aslan
 27 Kasım 2020 Cuma 20:22
Cumhur senin taptığın liderin Amerikancı değilmi? Hemde göbeğinden bağlı. Sen gene yazılarını internet sitelerinden kes kopyala yapıştır yazıyorsun. Helal sana Cumhur. Bak ben seni böyle eleştiriyorum diye senin adını bile yazmaya korkan klavye delikanlısı arkadaşların yine beni tehdit ederler ve ben onlardan çok korkuyorum.
 Agresif Romantik
 27 Kasım 2020 Cuma 10:20
Devletler hegomanik bakış açısıyla hareket eder. Dünyada da hegomyası olan devletler bellidir. USA İNG FR AL RUS ÇİN bunlar elbette 2. derece, 3 ve 4 derece devletleri kontrol etmek ister. Bu kontrode devletlerin yönetim araçları olan siyasi partilelerle olur. USA nın çok ülkede hatta bütün emrayalist ülkelerin birçok ülkede kendisine çalışaan partiler içinde adamları vardır. yazı hassas bir yerlere dokunduğu için bazılarını tepkisini çekmiş. tepki verenler sorgulasın. neden bunlar oluyor?
 Tanıdık Misafir
 26 Kasım 2020 Perşembe 17:05
Sayın yazar,öncelikle yazdıklarınıza kendiniz inanıyormusunuz? şunu bilin ki aklı yerin de olan kimse inanmaz,bu güzel ülkemde insanlar yalanlara doydu artık,sürekli karşı tarafa çamur atarak iftira atarak sizden olmayana terörist diyerek ne siyaset yapılır nede bu güzel ülkeme hizmet edilir,bikerede gerçekleri yazın artık,ama yazamassınız korkarsınız,ülkenin satılan fabrikalarını topraklarını yazın merkez bankasının eriyen rezervini yazın,ülkedeki gerçek enfilasyonu yazın vatandaşın alım gücünü yazın, askeri ücretlinin maaşı 15 yıl önce kaç adet çeğrek altın alıyordu şimdi kaç adet alabiliyor bunları yazın lütfen,daha önce kaçak elk bedelini iller kendi içinde ödüyordu şimdi türkiye genelinde siz İzmir de oturuyorsunuz Hakkari deki vatandaşın kaçak elektiriğini ödüyorsunuz bunları yazın bence yazarsanız bunları yazın
 Maradona
 26 Kasım 2020 Perşembe 16:50
Ben de ABD olsam değil CHP ye kanarya sevenler derneğine bile adamımı yerleştiririm. Bu normal.bir.şey. yazar sadece tek bir yerle upraşmış. Burada önemli olan. Bağımsız olmak
 Lombak-berber salonu-Nooldu Paşinyan?
 26 Kasım 2020 Perşembe 12:45
Y-CHP Şişli''de tutuklanan terör zanlısı partililerinizi de mi görmüyorsunuz?
 TC misafir
 25 Kasım 2020 Çarşamba 19:46
Fetö ve abd yi arıyorsan ergenekon ve balyoz operasyonlarına bakacaksın. alman-yunan-italyan ortaklığında gemimize operasyon çekiyorlar bizimkiler sadece lafla kınama yapıyor. İddia ettiğin üzere "milliyetçisin" şu konu hakkında bile 2 kelam yazmaktan aciz olup muhalefet partilerine kara çalmak olsa gerek senin "milliyetçiliğin". Fetullaha "fetö" diye mecliste hitap edenlere kim terbiyesiz diye saldırdı, aziz şehitlerimizden "kelle" diye bahsedenlerle kimler bugün el ele kol kola? Bıyık şekliyle vatansever olunmuyor, sizin vatanseverliğiniz vatanseverliği kılın şekline indirgemekten öte değil.
 Bülent ışık
 25 Kasım 2020 Çarşamba 18:37
Biz diye köşe yazısı yazıyor. Bu yazardan başka böyle açık partili köşe yazarı var mı bu sitede?
 Açıklamayı da her zaman olduğu gibi size yaptırırlar
 25 Kasım 2020 Çarşamba 15:53
2021'de kesin erken seçim var; bu aralar millet ittifakına yönelik algı çalışmaları yoğun bir şekilde başladı. Ekonominin durumunu unutturmak için her gün yeni bir "gündem" oluşturulmaya çalışılıyor. Terör olmasa ne söyleyeceksiniz çok merak ediyorum. Vatan, millet, sakarya edebiyatı; din-Atatürk sömürüsü yapanlardan artık bıktık. Bir ülke hep mi yerinde sayar! Pandemi sürecinde doğru bilgiler halktan saklanıyor, çıkıp da 2 kelime edemediniz. Ekonominin hali ortadayken muhteşem bir kalkıştan bahsediyorsunuz. Muhalefetin düştüğü durum tam komedi. 15-20 seçim kaybetmiş adamlar hala daha siyaset peşinde koşuyorlar. Olmuyor işte, zorlamanın ne manası var. Aday bile olamayan genel başkan mı olur?
 "Pis, kaka CHP"
 25 Kasım 2020 Çarşamba 14:17
MHP'nin, AKP'nin kurucularının zaten FETÖ, ABD ile alakaları yok değil mi? Şaka gibi! İnsanları aptal mı zannediyorsunuz? Dün ne söylüyordunuz, bugün ne!
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz