MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Göz-Göz’ün ilk yarı karnesi
Ender ALDANMAZ
YAZARLAR
29 Aralık 2019 Pazar

Göz-Göz’ün ilk yarı karnesi

İlk yarı; 23 puan…

Eldeki oyuncu topluluğu ile bundan iyisi Şam’da kayısı demek çok doğru olacak.

Amatörden adım adım Süper Lig’e gelen yolculuktan bugüne Göztepe’nin kurumsallığı, altyapıya verdiği önemi ve yeni stadı ile artık ligin gedikli takımlarından biri olmasının köşe taşları hızla örülüyor.

Göztepe zımba gibi yeni hocası ile şimdiden fark yaratıyor.

Hatay’da gösterdiği performansın üzerine koymaya devam eden İlhan Hoca’nın takıma iyi dokunuşları ile sınırları belli olan oyuncu topluluğunun maksimum performansa ulaşmasında büyük bir etkisi var.

ÜÇ ÖNEMLİ KAZANIM: POKO, BERKAN VE ANDRE CASTRO
Göztepe’de ilk yarının en önemli kazanımları kulübeden gelen Andre Casto ile orta sahada dinamo özelliği taşıyan Poko ve sol bek Berkan oldu.

Erzurum’dan gelen Leo’nun Berkan’ı yedeğe düşürmesi beklenirken Berkan’ın oyununun üzerine her geçen gün koyması ile geçtiğimiz seneden bu yana krizli olan sol bek mevkisi takımın en çok işleyen hattı haline gelmiş oldu.

Sezona çok iyi başlayan ve takımın tartışmasız en iyisi olan Poko’nun talihsiz sakatlığının ardından yedek kulübesine mahkum olan Andre Castro’nun formayı kapması ile form grafiğini hızla yükseldi. Alt yapıdan gelen Yalçın’ın da süre alması ile ikinci yarıda orta sahada bir forma rekabetinin yaşanacağını şimdiden görülüyor.

Diğer yandan takıma kiralık gelen Soner’in takımda kalıcı hale gelmesi için kolların sıvanması gerekiyor.

KADRO DERİNLİĞİNİN ÖNEMİ
Diğer yandan Sivasspor maçı ile defans hattındaki kadro derinliğinin önemi bir kez daha ortaya çıktı. Takımın çok yönlü oyuncusu Alpaslan’ın defans performansı, defansın gediklileri Titi ve Wallace Reis ile ne zaman oyuna girse profesyonelliğini gösteren Leo’nun bu takımın ayrılmaz parçaları olduğunu ilk yarıda bir kenara not ettik.  

Kadro derinliği ve rekabeti arttırmak adına takıma mutlaka iyi bir forvetin yanı sıra kanatlarda rekabeti arttıracak en az bir yada iki oyuncu ile Gassama’yı yedeğe çekebilecek kalitede bir sağ bekin alınması şart görünüyor. Ayrıca deneyim kazanması ve performansını görebilmek için Batuhan, Kerem Atakan, Veli gibi bazı genç oyuncuların kiralık olarak yollanması gerekir.

GÖZTEPE’NİN YÜKLERİ
Diğer yandan takımın üzerinde yük olmaktan başka hiçbir özelliği olmayan Eren Derdiyok, futbolu bırakıp Çeşme’de kendine bir otel açıp ticarete atılabilir. Hatta Borges’i ve Yasin’i de bu otele ortak edebilir. Defansta hayal kırıklığı olan Sanneh’i de otele resepsiyoncu olarak transfer edebilirler. Kısacası bu oyuncularla mutlaka yolların ayrılması ve yerine takımda forma rekabeti yaratacak oyuncuların alınması gerekir.

İkinci yarı için geçirilecek 3 haftalık iyi bir hazırlık dönemi ile yeni stada kavuşulması ve yapılacak doğru ve nokta transferler ile bambaşka bir Göztepe izleyebiliriz.  Ligin kalitesini ve seviyesini de düşünürsek rüzgarı arkasına alacak bir Göztepe’nin ligi üst sıralarda bitirmesine şaşırmayız.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz