MENÜ
İzmir 16°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Hiç aşısız ikinci Covid/Omicron’u nasıl geçirdim!
Neşe ÖNEN
YAZARLAR
22 Şubat 2022 Salı

Hiç aşısız ikinci Covid/Omicron’u nasıl geçirdim!

İlk Covid’e yakalanış tarihim 15 Kasım 2020. O zaman ciğer filmim temiz çıkmıştı. Ancak nefes alma güçlüğüm ve hırıltılı bir solunumum vardı. Alerjik astımdan dolayı yüksek risk grubundaydım. Doktor steroid tedavisi uyguladı ve Covid’i üç hafta gibi bir sürede atlattım. İlaçlara olan alerjik reaksiyonum nedeni ile hiç Covid aşısı olmadım. Olmak istedim fakat cesaret edemedim.

Sonunda korkulan oldu ve 14 Şubat’ta (2022) ikinci kez Covid’ e yakalandım. Bu kez Omicron varyantı. Aslında semptomlar 14 Şubat’ta başladı. Oysa ben doktora PCR testi için 16 Şubat’ta gittim. Müthiş bir boğaz ağrım, boğazda gıcık, öksürme, hapşurma, şiddetli burun akıntısı, sıtma gibi üşüme ve titreme vardı. Hayatımda bu kadar şiddetli boğaz ağrısı çektiğimi hatırlamıyorum. Boğazım adeta düğümlenmişti o kadar ki su dahi geçmiyordu. Eve gelince, Diphenhydramine adında antihistamin bir ilaç var. Bu ilaç Türkiye’de ve dünyanın her yerinde satılıyor (çok da ucuz). Amerika’da reçetesiz satılıyor. Allerjik boğaz kaşıntısı, öksürük, nezle ve hapşurmayı önleyen, üstelik anksiyete ve uyku bozukluğu için de kullanılan bir ilaç. En düşük dozu 25 mg. Bu ilacı aldığınız zaman dikkat gerektiren faaliyetlerde mesela araba sürmek gibi, bulunmamanız gerekiyor. Ben ilk dozu aldıktan sonra, semptomlarımda belirgin bir azalma ve rahatlık hissettim. Bu ilacı, 24 saat içinde en fazla 4-6 saatte bir alabiliyorsunuz. Ben, sanırım enfazla üç doz aldım (6 saatte bir). Ertesi sabah yani Perşembe günü uyandığımda ne boğaz ağrımdan ne de diğer semptomlarımdan eser yoktu. Zerre kadar abartmıyorum! Bu durum beni şok etti. İnternette bir araştırma yaptım. Yazımın sonunda paylaşacağım bir linkten, Corona virüsünün pandemik olduğu ilk dönemde, Aralık, 2020 yılında Amerika’da Florida Üniversitesinde yapılan bir araştırma çıktı karşıma. Bu araştırmaya göre, hayvan hücrelerinde yapılan testlerde, üç tane anthistamin ilacın, Corona virüsünün hücreleri enfekte etmesini önlemede, etkili bulundukları açıklanıyordu. Bu konuda insanlar üzerinde de yeterli klinik çalışma yapılması gerektiği belirtilen makalede adları geçen üç antihistamin ilaç şunlar: “Hydroxyzine, Diphenhydramine, Azelastine”.Antihistamin sınıfındaki bu ilaçların özelliği, Corona virüsünün (viral replikasyonu yani çoğalmayı durdurarak) hücrelere bağlanmasını önleyerek, solunum yolu sistemine geçişlerini bloke etmek. Ayrıca, antihistamin sınıfına giren ilaçlar, mukosa hücrelerinin viral enfeksiyonlara ya da allerjenlere karşı,aşırı reaksiyon göstermesini, dolayısıyla sitokin fırtınasını da engelliyorlar. İnternet üzerinde rastladığım bir başka ilginç makale ise, Amerika’da Covid geçirirken antihistamine kullanan bazı hastaların, semptomlarını kısa sürede atlattıklarına dair doktorlarına verdikleri geri bildirimlerdi (feedback).

Sevgili okurlar, şimdi sizden bir ricam var; eğer Covid semptomlarınız varsa, önce bir PCR testi yaptırın ve eğer pozitifse, elbette doktorunuza da danışarak Diphenhydramine 25mg. 6 saatte bir kullanmak istediğinizi söyleyin. Bu ilacın, yukarıda belirttiğim uykululuk dışında bir yan etkisi yok. Bu ilacı kullandıktan sonra semptomlarınız azalır ve kısa sürede iyileşirseniz, bu bilgiyi hem doktorunuza rapor edin, hem de lütfen aşağıda yazacağım e-mail adresime gönderin. Dilerim hiç kimse bu virüse yakalanmasın. Ancak yakalanır ve bu ilaç sayesinde iyileşme hissederseniz bunu paylaşmanız çok önemli. Belki de hepimiz, insanlık için büyük bir devanın/ilacın teyit edilmesine, yaygın kullanımına katıkıda bulunur, vesile oluruz. Bu ilaç, boğazda kuruluk yapıyor. Bu nedenle, ben 2 saatte bir boğaz pestili emerek, boğazımı nemli tuttum. Bunu da not edelim. Hepinize çok teşekkür eder, sağlıklı günler dilerim (aşı olmayı ihmal etmeyin, aşı hayat kurtarır, üç ay sonra ben de olacağım!).

İlgilenenler için faydalandığım linker: https://ufhealth.org/news/2020/existing-antihistamine-drugs-show-effectiveness-against-covid-19-virus-cell-testing

https://www.livescience.com/antihistamines-to-treat-long-covid-pasc

https://m.ufhealth.org/news/2021/two-common-compounds-show-effectiveness-against-covid-19-virus-early-testing

Email adresim: [email protected]

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Ksk
 24 Şubat 2022 Perşembe 10:32
Siz doktor musunuz?
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz