MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Hızlandıran faktörler devrede
Harun ÖZDEMİR
YAZARLAR
11 Ocak 2023 Çarşamba

Hızlandıran faktörler devrede

Bir işin olma süresi vardır. Bunu erkene veya ileri bir tarihe almak da mümkündür. Siyaset tam da bu işlere göre. İktidarı belirleyen odaklar icraatlar planladıkları gibi gidiyorsa iktidarın ömrü uzatılır. Yürümüyorsa bir kriz çıkarılır, ne oluyora kalmadan yeni bir hükümet kurulmuş olur.

Bu örnekleri çokça yaşamış bir millet olarak yenisini de yaşayabiliriz.

Siyasal oyun kurucular milletimizin olayları anlama ve yorumlama kabiliyetini iyi bildiklerinden bizi kolayından yeni bir hükümete ikna ederler. Bu konuda zorlandıkları hiç görülmedi.

Örneğin;

-Ekrem İmamoğlu’nu görevden alma, sonra da siyasi yasaklı hale getirme çabaları İmamoğlu’nun geleceğini karartmaz. Bundan emin olabiliriz. Sadece İmamoğlu’nun geleceğini daha aydınlık kılar, siyasi makamını yükseltir ve iktidarda kalma süresini uzatır.

-Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı olması gerekiyorsa CHP’de bir mağduriyet yaratılır. Herkesin görebileceği bir mağduriyet. CHP’li belediyelere yapılanlar ve Ekrem İmamoğlu’na reva görülenler seçmenin tercihini etkilemek içindir.

On yılı aşkın bir süreden beri ilgili ilgisiz her konuda, günün her saatinde hakarete uğrayan Kılıçdaroğlu, mağduriyetinin karşılığını elbette alacaktır. İmamoğlu da uğradığı mağduriyeti Kılıçdaroğlu’na ciro edecek o da cumhurbaşkanı olacaktır. Şimdilik böyle olacak.

-Kılıçdaroğlu’na oy verme konusunda tereddüdü olanlar mı var, o da kolay. Kürt seçmen sürekli taciz edilecek, köşeye sıkıştırılacak. Seçilmiş belediye başkanları ve milletvekilleri olur olmaz nedenlerle siyasi yasaklı yapılacak, hapsedilecek... Buna karşı Kürt seçmen de HDP’in dışında oy verebileceği bir cumhurbaşkanı arayışına girecek. İnsafına ve adaletine güvenebileceği Kılıçdaroğlu’ndan başka bir aday da bulamıyorsa hızlandıran faktörler devrededir, bütün Kürtler Kılıçdaroğlu’cudur.

-Erdoğan’ın CHP ve Kılıçdaroğlu’na karşı kullandığı sert üslup yeterli görülmemiş olmalı ki Süleyman Soylu devreye alınmıştır. Böylece HDP ve Kürt seçmen her gün çapraz ateş altında Kılıçdaroğlu’na doğru yürüyecektir.

-Hükümet yanlısı müteahhitler eskiden aç insanların karşısında iştahla kızarmış tavuk yerdi. Şimdilerde ise kuzu çevirme yiyorlar. Asgari ücretli ve onlardan daha yoksul emekliler ise bu şöleni şimdilik diş gıcırdatarak izlemekte. Görünen o ki seçmenin %60’ı dişlerini sıkarak seçimi bekleyecektir.

Bu saatten sonra da birçok gelişme olabilir ancak sonuç değişmeyecektir. Ne olursa olsun yaşananlar Erdoğan’ın aleyhine Kılıçdaroğlu’nun da lehine sonuçlanacaktır.
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 altan koralttan
 12 Ocak 2023 Perşembe 13:16
fiko,ne etti sana Ak Parti...
 Metin Özbek
 11 Ocak 2023 Çarşamba 23:40
Ya kardeş, sana Saint Joseph lisesinde Makron''un suyunu içirip, millet (pardon) zillet ittifakını savunmak için hızlandırılmış eğitimi başlattın?
 Lombak
 11 Ocak 2023 Çarşamba 20:01
Benim tavsiyem seçim tarihinden 30 ve 15 gün önce açıklanacak son anletleri beklemektir. Çünkü o ana kadar birilerine parayla çalışanlar prestij amaçlı ve son olarak seçim sonucunu en doğru şekilde tahmin etme yarışına gireceklerdir. Hep böyle olmuştur. O zaman hepimiz hanyayı konyayı göreceğiz.
 Fikret ASLAN
 11 Ocak 2023 Çarşamba 13:38
Hayatımda MHP ve Rahmetli Erbakandan başka hiç bir partiye oy vermedim. AKP kurulunca bir kaç sene öncesine kadar hep AKP'ye oy verdim. Ancak son yıllarda Ülkemizde oynanan tiyatroları ve hukuksuzlukları görünce bundan sonra AKP'nin karşısında kim güçlüyse Oyumu Ona vereceğim. Hangi Parti olursa olsun yeterki AKP kazanmasın diye icabında HDP'ye bile Oy verebilirim. Zamanında AKP'ye oy verdiğim için Allah benim bin türlü belamı versin inşallah. Bu günah bana yeter. Allah beni affetsin.
 Zafer Arslan
 11 Ocak 2023 Çarşamba 13:17
Allah doğru yoldan ve haktan ayırmasın. Kılıçdaroğlunu CHP nin başına getirenler, şimdi ülke yönetiminin başınamı gelmesini istiyorlar.
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz