MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İktisat Kongresi sona ererken
Tayfun MARO
YAZARLAR
22 Mart 2023 Çarşamba

İktisat Kongresi sona ererken

İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi, 6’lı Masa Ortak Politikalar Mutabakat Metni ile uyumlu bir yol haritası çıkardı ortaya.

Türkiye, Batı kapitalizmine hizalanıyor. Raydan çıkmıştı, 6’lı Masa marifetiyle hizaya sokulacak, seçimler kazanılırsa…

“Doğu’yu bırakın yüzünüzü Batı’ya dönün!” diyen konuşmacılar, Türkiye’ye Doğu-Batı hattında yeni rol biçiyor, olabilir mi?

Liberal dönemle aklını bozanların anlamadığı gelişme; uluslararası kapitalist sistemin dengeden çıkması sonucu krize giren sistemde çözüm, kamucu uygulamalar.

Kılıçdaroğlu, raydan çıkan sistemin nasıl düzeltileceğini şöyle açıkladı; Üretim koşullarının iyileştirilmesi ve yeni üretim kültürüne göre örgütlenme, demokrasinin inşası, yeni koşullarla uyumlu sosyal devletve sürdürülebilirlik. Sistem bu dört ayak üstüne oturtulacak.

Sonuç bildirisi, işçilerin, çiftçilerin, sanayici, tüccar ve esnafın oylarıyla son aşamayı da geçti. İktisat Kongresi sonuç belgesi, siyasal alanda nasıl ses getirecek, bunu merakla bekliyoruz.

Hiç kuşku yok, CHP’nin İkinci Yüzyıla Çağrı programında önerilen politikalarla uyumlu çizgide seyreden İktisat Kongresi, ülke geleceğine önemli katkı sunacak potansiyele sahip.

İzmir İktisat Kongresi’ni ikinci yüzyılın şafağında anlamlı kılacak gelişmeler önümüzdeki aylarda ortaya çıkacak.

Doğu-Batı hattında gerilen Türkiye bir tercih yapacak. Bu tercihin hayati öneme sahip olduğu bir vakıa. Yaşayıp göreceğiz.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Cagdas
 1 Nisan 2023 Cumartesi 17:05
Atatürk’ün Iktisat Kongresinde Fukuyama''yi Neoliberalizm guzellemesi yaparken dinledik. Tarihci olmadigini soyleyerek alcak gonulluluk yapan Sirri Sureyya''yi da Atatürk’ü aklinca kucumsemesini dinledik. Devletciligi, Ulusalciligi falan birakin, gumruklerinizi acin diyenler kendi koyduklari gumruk duvarlarindan, kendi korumaciliklarindan hic bahsetmediler. Atatürk olsaydi bu kongrede bu isimler davet edilir miydi diye size sorsam ne cvp verirdiniz?! Bunun icin bir de Tunc Soyer''e tesekkur mu edecegiz? :)))
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz