MENÜ
İzmir 12°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İmamoğlu olayının düşündürdükleri
Tayfun MARO
YAZARLAR
16 Mayıs 2022 Pazartesi

İmamoğlu olayının düşündürdükleri

Serbest piyasada azgınlaşan tüketim ekonomisinin yol açtığı vasatlaşma, siyasal alanda kişi kültünü hiç olmadığı kadar önemli kıldı.

İmamoğlu yaptıkları ettikleriyle bu gerçeğin altını kalın kalın çiziyor.

Ancak ortaya çıkan olumsuz tablodan doğru dersler çıkarılabileceğini düşünüyorum.

Bilindiği gibi kanat hareketleri sosyal demokrat partilerin zenginliğidir. Bu tespitten hareketle çözüm oluşturmak pekâlâ mümkün olabilir.

CHP’nin bir sistem partisi olduğu ve düzen arayışlarının kapitalist sistemi aşamayacağı gerçeği, CHP’de sol cenahı rahatsız ediyor.

Ne ki en fazla sosyal demokrasidir, merkezden sola açılım.

İmamoğlu’na gelince, siyasi formasyonu sağ kültürle yoğurulmuş olup birçok benzeri gibi CHP’de sırıtmıyor.

Hizip ile kanat hareketi birbirine karıştırıldığından bir türlü başarılamamış olmakla birlikte, sosyal demokrat partilerde kanat oluşumlarının öneminden hareketle diyorum ki;

Hazır İmamoğlu ortaya çıkmışken sağ kanat hareketini başlatsa… Merkezdeki kararsız muhafazakarları örgütlese…

Solcular da insan haklarına dayalı devlet ve refahı tabana yayan sosyal adalet tezleriyle ortaya çıkıp sol kanat hareketini başlatsa…

Ve yirmi yıldır Erdoğan yönetimine direnen İzmir, sol kanat hareketine sahip çıksa…

İzmir diyorum, çünkü başka bir hayatı mümkün kılan yeni sol düşüncenin oluşumunda belirleyici rol oynayan döngüsel kültür yaklaşımı ve bu yaklaşımla ele alınan ekolojik toplum, dirençli kentler, gıda ve tarım çalışmaları, Tunç Soyer öncülüğünde yürütülüyor. Bu, sol kanatta fikirsel oluşum için önemli bir imkandır.

Sağ ve sol kanatlar oluşursa hem siyaset nefes alır hem CHP’liler, kişilerin değil fikrin peşine düşme imkânı bulur…

CHP’lilere çağrımdır;

Siyasi çıkar hesaplarıyla işi olmayan, kaybedilecekler hanesi boş CHP’liler, birleşin! Birleşin ve kanat hareketlerini oluşturun.

Yeni bir Dünya kuruluyor. Sayısal bir çağ başlıyor. Değişen üretim ilişkileri, değişen toplum ve değerler sistemi, siyasette yeni bakış açısını, yeni yaklaşımları gerektiriyor.

Geleceği kuracak yeni bir dil oluşturmak ve hayatı yeniden söylemek için birleşin!

CHP kanat hareketleriyle Türkiye’nin siyasal yaşamına derinlik kazandıracağı gibi Altılı Masa’nın toplumsal mutabakat arayışına da önemli katkı yapacaktır.

NOT: Sağ ve sol kavramları sanayi toplumunun getirdiklerindendir. Sayısallaşan Dünya düzeninde sosyal demokrat kanat oluşumlarını yeniden adlandırmak daha doğru olabilir.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Gürkan
 17 Mayıs 2022 Salı 17:12
25 yıl sonra İstanbul'u kazanan İmamoğlu ön seçim olsa son sırada olurmuş. O zaman iyi ki ön seçim olmamış diyebiliriz. Muhalefetin adayı bellidir; macera aramaya gerek yok.
 Lombak-Y-CHP'den topyekün kurtulmanın kimya formülü
 16 Mayıs 2022 Pazartesi 22:52
Hep diyorum. 11 seçim kazanmış Kılıçdroğlu' nun Cumhurbaşkanlığı adaylığını destekliyorum.
 Partili
 16 Mayıs 2022 Pazartesi 22:09
Imamoğlu bu koltuğa hak ederek gelmedi,ön seçim olsaydı son sırada olurdu,istanbul mega bir kent belediye başkanında önce istanbul adı gelir imamoğlu kolay bulduğu koltuğu kolay kayıp ediyor ve parti içinde nasıl barınır bekle gör ile görülecektir...
 Karaoğlan
 16 Mayıs 2022 Pazartesi 15:55
80lerin ardından gelen ve tüm kentleri, ülkeyi hızla saran ve boğan, siyaseti de içine alan "Lümpen" yapının panzehiri günü anlayan, algılayan yeni yorumlar ve fikirlerdir.
 Fikret ASLAN
 16 Mayıs 2022 Pazartesi 14:20
Tayyip Erdoğandan nefret ediyorum, onun karşısında kim olursa olsun ona oy vermeye yemin etmiştim ancak Tayyip Erdoğan gibi aşırı karadeniz milliyetçisi olan Ekrem İmamoğluna oy vermem. Çünkü bu ülke bir Karadenizlinin daha Cumhurbaşkanlığını kaldıramaz.
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz